Elkezdődött a jegyértékesítés a 2025. évi Újévi Nyitányra
Dátum: 2024. július 10., szerda, 10:28

Elkezdődött a jegyértékesítés a 2025. évi Újévi Nyitányra a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Zeneakadémia és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közös hangversenyére, amelyet 2025. január 1-jén rendeznek meg a budapesti Zeneakadémián.

A grandiózus koncertet hatodik alkalommal szervezik meg, a közmédia csatornái pedig élőben közvetítik - tájékoztatta kedden az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t.

A jövőre 150 éves Zeneakadémián megrendezendő Újévi Nyitányt a korábbi években olyan nemzetközileg is elismert karmesterek irányításával hallhatta a közönség, mint Vásáry Tamás, Kovács János, Medveczky Ádám, Oliver von Dohnányi, vagy Káli Gábor. A jövő évi koncert karmestere Héja Domonkos, Liszt- és Junior Prima-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar alapítója lesz.

A budapesti újévi hangverseny elsősorban magyar szerzők műveiből válogat, jövőre azonban újdonságként elhangzik Nino Rota olasz zeneszerző, a Keresztapa-filmzenék alkotója háromtételes harsonaversenyének részlete is. A műsort a Zeneakadémia növendékeiként tanuló szólisták színesítik: Tarcsay Éva oboán, Székely Anna Lilla hegedűn, Dénes András harsonán játszik majd.

"Nincs szebb és hangulatosabb dolog, mint a magyar zeneművészet szentélyében, a Zeneakadémián szép muzsikával indítani az évet, ráadásul - köszönhetően a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának - egy olyan magas színvonalú, változatos, színes műsorú hangversennyel, amely az elmúlt években komoly rangot és figyelmet vívott ki magának az újévi koncertek sorában. Hála a Duna és a Bartók Rádió közvetítéseinek, ez a koncertélmény nagyon sok emberhez eljuthat" - idézi a közlemény Devich Mártont, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatóját.

Jegyeket vásárolni keddtől a radiomusic.hu oldalon és a jegymester.hu webáruházban lehet. A koncert nem bérletes, ezért kizárólag külön jeggyel látogatható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Két rossz közül mindig azt választom, amelyiket még nem próbáltam."
Mae West
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ