Hírek

Három fiatal művésszel lép színpadra a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara április 15-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőt, karmestert, zenepedagógust, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakját a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Pécs város zenei életét ismerheti meg a Magyar Zene Háza közönsége április 26-tól 28-ig a Város a Házban programsorozat következő állomásán.

Hírek

Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operájával indítja a 2024/2025-ös évadot szeptemberben a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a budapesti Müpában.

Hírek

A fuvola és Drahos Béla fuvolaművész a főszereplő a MÁV Szimfonikus Zenekar pénteki koncertjén a Festetics-palotában Budapesten.

Hírek

Megújult formában, 29. alkalommal rendezik meg az idén augusztus 1-4. között Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Debrecenben: a főszervező Kodály Filharmónia Debrecen szakmai partnere a világ legnagyobb ifjúsági zenei szervezete, a Jeunesses Musicales - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel, jelezve, hogy a rangos megmérettetésre április 15-ig várják a jelentkezéseket a verseny hivatalos oldalán.

Hírek

Díjátadóval és gálakoncerttel zárult vasárnap a Cziffra György Fesztivál: az Életműdíjat idén Eötvös Péter karmester, zeneszerző, zenepedagógus és Csiba Lajosné Emődi Györgyi karvezető, zenepedagógus kapta, Tehetség-díjjal pedig Abouzahra Amira hegedűművészt, Lukács Gergely tubaművészt és Vida Mónika Ruth zongoraművészt jutalmazták - tudatták a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Hírek

Tizenöt koncertből álló ifjúsági hangversenysorozatra várja a gyerekeket februárban és márciusban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a sorozat szólistája Gabor Vosteen furulyaművész lesz.

Hírek

A Dal 2024 második, február 17-i válogatójából újabb öt dal jut tovább az elődöntős mezőnybe. A továbbjutóknak az eredeti hangzástól eltérő műfajban kell bemutatkozniuk a crossover fordulóban.

Hírek

A Várkert Bazárban ad koncertet február 22-én a Kozma Orsi Quartet. A dzsesszformáció a Várkert Akusztik sorozatban mutatja be Találkozások újra című műsorát a Rendezvényteremben.

Hírek

Gyermek- és ifjúsági kórusok jelentkezését várja február 15-ig a soproni Éneklő Ifjúság találkozóra a szervező 5. Szólam Alapítvány és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.

Hírek

Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző február 10-én lesz hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Az előválogatóból 40 dal jutott tovább A Dal 2024 mezőnyébe. A szombati első adásban tíz produkciót láthatnak a nézők a Duna csatornán.

Hírek

Geszti Péter előadóművész, dalszövegíró hatvanadik születésnapja alkalmából jövő év elején, január 25-én jubileumi koncertet ad Budapesten Geszti Sixty Aréna Show címmel - áll a szervezők közleményében.

Hírek

Március 23. és 25. között tartják a 45. Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozót és Versenyt Debrecenben a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszéke, valamint a Conservatory Alapítvány szervezésében.

Hírek

Először ad hangversenyt Szolnoki Szimfonikus Zenekar a schönbrunni kastélyban, Bécsben március 23-án.

Hírek

Heinz Holliger svájci karmester a Nemzeti Filharmonikusokkal lép fel március 10-én a Müpában, a Mesterek és tanítványok koncertsorozat részeként.

Hírek

Kialakult Magyarország egyetlen dalversenyének elődöntős mezőnye. A húsz versenydal két adásban mutatkozik be, a produkciók az eredetitől eltérő műfajban térnek vissza.

Hírek

A szombati utolsó válogatóban újabb tíz produkció mutatkozik be A Dal 2024 műsorában, és az adás után kialakul a crossover elődöntős mezőny. Az élő show alatt a közönség a zsűrivel együtt értékelheti a produkciókat - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Puccini Manon Lescaut című műve hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok Opera bérletének harmadik estjén, vasárnap a budapesti Müpában.

Hírek

Február 22-én Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban, majd másnap Budapesten, a Zeneakadémián ad koncertet Mesék, táncok címmel a MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter, a zenekar vendégkarmesterének vezényletével, és Abouzahra Amira hegedűművész közreműködésével.

Hírek

Elhunyt Deák Tamás, a Macskafogó, a Mézga család és a Kérem a következőt! című rajzfilmek zeneszerzője. A karmester, trombitás, a Deák Big Band alapítója életének 96. évében, hétfőn halt meg Budapesten - közölte a család az MTI-vel.

Hírek

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.

Hírek

Átalakul A Dal pontozási rendszere. A nézők a korábbi évadokhoz képest nagyobb szerepet kapnak a dalverseny válogatóiban - közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

Hírek

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ