Hírek

Neves külföldi és magyar fellépőkkel várja közönségét a Zeneakadémia, amely kamarahangversenyeket, szólóesteket, jazz- és népzenei koncerteket kínál a januártól júniusig tartó szezonban.

Hírek

Díjkiosztóval ért véget a II. Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűversenyen Budapesten, a versenyen 9 ország 38 tehetséges versenyzője vett részt - tájékoztatta a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) az MTI-t kedden.

Hírek

A Kortárs kincsek koncertsorozat első részeként a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság emlékhangversenyt szervez Szabó Csaba zeneszerző, népzenekutató, zenetudós, főiskolai tanár előtt tisztelegve, halálának huszadik évfordulója alkalmából december 12-én, Budapesten a Francia Intézetben - közölték az MTI-vel a szervezők hétfőn.

Hírek

Tizedik alkalommal ad újévköszöntő hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A január 20-i jubileumi koncerten az együttesnek a Szoldance TSE-vel közös megaprodukcióját láthatja a közönség Szolnokon, a városi sportcsarnokban.

Hírek

A jazz sokszínűségét hirdeti a csütörtökön kezdődő négynapos Veszprém Jazz Fesztivál, amelyen világsztárok, határműfajokkal kísérletező előadók és fiatal magyar jazz-zenészek is fellépnek a bakonyi vármegyeszékhelyen.

Hírek

A Fonóban ünnepli 40. születésnapját a Makám november 25-én. A jubileumi koncerten megszólalnak az elmúlt 40 év legkedveltebb dalai, valamint bemutatkozik a zenekar legújabb formációja, a Makám Quartet is - tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház az MTI-t kedden.

Hírek

A Nemzeti Színházban mutatja be a Hobo Rádió című új albumát Földes László Hobo, november 17-én.

Hírek

A Psalmus Hungaricus ősbemutatójának centenáriuma alkalmából Opera Total - Psalmus100 címmel ad nagyszabású hangversenyt november 15-én a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara az Eiffel Műhelyház Mozdonycsarnokában.

Hírek

Nagyszabású gálakoncerttel ünnepli 10 éves jubileumát a Filharmónia Magyarország november 17-én a Zeneakadémia Nagytermében.

Hírek

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész szólóestjével folytatódik a jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozat november 26-án a Magyar Zene Házában.

Hírek

BFTZ 170 címmel rendezi meg jubileumi nagykoncertjét a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara november 23-án a Müpában, ahol Erkel, Dohnányi, Vajda Gergely és Dvorak művei hangzanak el Madaras Gergely és Marco Comin vezényletével.

Hírek

November 23-ig lehet jelentkezni A Dal 2024-re. A Duna dalversenyének leendő győztese a berlini Hansa Studios-ban rögzítheti új albumát.

Hírek

Budapesten és Pécsen ad koncertet Háromszor három címmel Balázs János zongoraművész a Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) novemberben: a Cziffra Fesztivál és a Pannon Filharmonikusok közös koncertjén három szerző három története, három nagy alkotás hangzik el Bogányi Tibor vezényletével, orgonán pedig Kovács Szilárd Ferenc, a Pécsi Bazilika zeneigazgatója és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE MK) Zeneművészeti Intézetének igazgatója játszik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Hírek

A húszéves "névfordulót" ünneplő Pannon Filharmonikusok (PFZ) vezető karmestere, Bogányi Tibor jövő januárban elköszön posztjától, amelyen Kesselyák Gergely követi őt - hangzott el a zenekar keddi budapesti évadnyitó sajtótájékoztatóján.

Hírek

Latin-Amerika üzenete címmel ad koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar csütörtökön a Zeneakadémián a Brazil Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége együttműködésével, átfogó képet adva a brazil és a latin zenék hangulatáról Marcelo Lehninger karmester vezényletével, valamint a fiatal hegedűs, Guido Sant Anna vendégszereplésével - tájékoztatta a zenekar az MTI-t kedden.

Hírek

Geography címmel megjelent Hajós Kristóf új szólólemeze. Az Unbending Trees egykori énekesének friss anyaga egyfajta önelemzés, "lélekföldrajz", a zenék többségét Tövisházi Ambrus szerezte, aki a producer is volt.

Hírek

A Magyar Nemzeti Múzeumban tartja meg az 50 éve alakult Muzsikás jubileumi évadának zárókoncertjét december 8-án.

Hírek

Nagy Zsolt karmester vezényli Krzysztof Penderecki Utrenja (Jutrznia) című monumentális, kórusra és zenekarra írt művét az Eufóniák című, ötödik alkalommal megrendezett, pénteken kezdődő varsói közép- és kelet-európai zenei fesztivál záróestjén.

Hírek

Többek közt kamarazenekari művek és nagyzenekaros csellóversenyek hangzanak el a Concerto Csellóünnep keretében, amelyet Concerto Budapest rendez november 25-én és 26-án a Zeneakadémián.

Hírek

Immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai A zene éjszakáján, november 16-án. A főváros 150. születésnapja alkalmából a fellépők köre idén először nemzetközivé válik - közölte a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) pénteken az MTI-vel.

Hírek

A 150 éves Budapest előtt tiszteleg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 19-én, vasárnap este 19.30 órakor a Pesti Vigadóban tartandó koncertjével, amelyen Dohnányi, Bartók és Kodály művei csendülnek fel - tájékoztatta a zenekar az MTI-t pénteken.

Hírek

A Doktor Faustus áll a Zeneakadémia idei novemberi kamarazenei fesztiváljának középpontjában.

Hírek

A Mini együttes három évtizeddel ezelőtt rögzített jubileumi koncertjét vinylen jelentette meg a Moiras Records. A bakelitekre specializálódott kiadó gondozásában a Santa Diver lemeze, az erdélyi Metropol együttes LP-je, valamint egy komolyzenei felvétel is napvilágot látott.

Hírek

Kedden kezdődik a Szent István Filharmonikusok 10-18 év közötti fiataloknak szóló őszi Felfedezőúton elnevezésű összművészeti programja, amelyen a zenekar mellett táncművészek, valamint énekes és hangszeres szólisták előadásai várják a budapesti fiatalokat december végéig.

Hírek

Éri Péter emlékének ajánlja november 11-i koncertjét a Muzsikás együttes a Fonó Budai Zeneházban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ A bölcs udvariassága, hogy színleli a középszerűt."
Balázs Tibor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ