Hírek

Budapesten és Pécsen ad koncertet Háromszor három címmel Balázs János zongoraművész a Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) novemberben: a Cziffra Fesztivál és a Pannon Filharmonikusok közös koncertjén három szerző három története, három nagy alkotás hangzik el Bogányi Tibor vezényletével, orgonán pedig Kovács Szilárd Ferenc, a Pécsi Bazilika zeneigazgatója és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE MK) Zeneművészeti Intézetének igazgatója játszik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Hírek

Kállai Kiss Ernő Kossuth- és Liszt-díjas klarinét- és tárogatóművésztől november 6-án hétfőn 15 óra 30 perckor vesznek végső búcsút a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Templomban.

Hírek

Balázs János zongoraművész születésnapi emlékkoncertet ad Cziffra György Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tiszteletére november 5-én a MOM Kulturális Központ (Momkult) színháztermében.

Hírek

Ifj. Sárközy Lajos cigányprímás számára írt versenymű premierjét hallhatja a közönség a Danubia Zenekar zeneakadémiai sorozatának csütörtöki koncertjén.

Hírek

Újabb darabbal bővült az Omega együttes újrakiadási sorozata. CD-n és dupla LP-n megjelent az Égi jel anyaga, emellett Mindörökké Omega címmel egy könyv is napvilágot lát.

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar október 25. és 27. között Olaszország három városában vendégszerepel, Elena Casella vezényletével és Kinga Augustyn hegedűművész közreműködésével.

Hírek

A Kodály plusz hangversenysorozat koncertjével ér véget csütörtökön a Szervátiusz Szalon idei programsorozata, amely a 20 éves fennállását ünneplő Szervátiusz Alapítvány szervezésében valósul meg.

Hírek

Életének 70. évében vasárnap elhunyt Éri Péter Kossuth-, Liszt Ferenc- és Martin György-díjas zenész, népzenész, a Muzsikás együttes tagja - tudatta Facebook-oldalán a művész lánya és az Óbudai Népzenei Iskola.

Hírek

A 26 éves Berecz Mihály végzett az első helyen a 2023-as kissingeni Zongora Olimpián.

Hírek

A kortárs magyar jazzélet nemzetközileg elismert kiválóságai lépnek a román főváros közönsége elé október 3-6. között 5. Bukaresti Magyar Jazznapokon - közölte a Liszt Intézet bukaresti központja.

Hírek

Szörényi Szabolcs, a Kossuth-díjas Illés együttes, majd a Fonográf basszusgitárosa, zenei rendező szeptember 26-án lesz nyolcvanéves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Bartók Béla Concertója mellett Debussy és Ravel opusai szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar évadnyitó hangversenyén szeptember 25-én a Müpában.

Hírek

Ötlemezes életműsorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett a színházi munkákból, és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak.

Hírek

Emléktábla-avatással, filmvetítéssel, valamint Kovács Kati énekesnő és Balázs János zongoraművész koncertjével emlékeznek Cziffra Györgyre a Miskolci Egyetemen november 8-án.

Hírek

Egykori művészeti vezetőjére, Kocsis Zoltánra emlékezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Giuseppe Verdi Requiemjével november 6-án, a Müpában - közölték a Nemzeti Filharmonikusok kedden az MTI-vel.

Hírek

Meghosszabbítja időszaki, popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Nekünk írták a dalt! - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat 2024. január 21-ig lesz látogatható - tájékoztatta az intézmény az MTI-t szerdán.

Hírek

Jelbeszéd 2.0 címmel ad koncertet Koncz Zsuzsa 2024. április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölte a szervező Broadway Event kedden az MTI-vel.

Hírek

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozata zenepedagógiai munkássága elismeréseként oklevelet adományozott Csizmadia Angelika csembalóművésznek, Fejes Antal csellótanárnak, művészpedagógusnak, Kaczmarczyk Adrienne zenetörténésznek, Sapszon Borbála karnagynak és Vavrinecz Veronika zenei könyvtárosnak - tájékoztatta a köztestület az MTI-t.

Hírek

Giuseppe Verdi Aida című operájának koncertszerű előadását olasz, koreai, brazil és román sztárokkal adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar október 26-án Riccardo Frizza vezényletével Budapesten, a Müpában.

Hírek

Sztárvendégekkel ad dupla születésnapi koncertet Charlie november 2-án és 3-án a Budapest Kongresszusi Központban.

Hírek

Vásáry Tamás zongoraművész, karmester estjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata szerdán a Zeneakadémián. A koncerten Balázs János és Farkas Gábor zongoraművész is közreműködik.

Hírek

Négy bérlettel és az Óbudai Társaskörben új kamarazenei sorozattal várja a közönséget a 2023/24-es évadban a Szent István Filharmonikusok; az együttesnek az újjáépített Szent István Zeneház ad otthont.

Hírek

Meghirdette 2023/24-es évadát az Anima Musicae Kamarazenekar, amely három bérletsorozattal és Vivaldi Négy évszak című művéből készült új lemezzel várja a közönséget, továbbá külföldi meghívásoknak is eleget tesz.

Hírek

Hárfakiállítással, magyar és nemzetközi hárfaművészek, valamint fiatal tehetségek koncertjeivel várják az érdeklődőket a szeptember 29-én kezdődő 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra, a Királyi Kastélyba.

Hírek

Szenzációszámba menő operabemutatók is szerepelnek az idei, október 11. és 22. között tartandó Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjában. A fesztivál zenetörténeti jelentőségű pillanatokkal, legendás együttesekkel és kortárs produkciókkal pezsdíti fel a fővárosi kulturális életet - tájékoztatta a Müpa az MTI-t pénteken.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ