Hírek

Május 17-én lenne nyolcvan éves Kóbor János, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Omega együttes alapító tagja, énekese, a zenekar ikonikus alakja, aki még vendégként sem szerepelt mások lemezein. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A MÁV Szimfonikus Zenekar Hegedűparádé című hangversenyén először hallhatja a hazai közönség Eugéne-Auguste Ysaye virtuóz hegedűművész, zeneszerző e-moll hegedűversenyét pénteken este hét órakor a Zeneakadémián - közölte a zenekar az MTI-vel.

Hírek

Chopin két zongoraversenyét rögzítette Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével, Vásáry Tamás vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a közös lemez a Hungaroton gondozásában látott napvilágot.

Hírek

Beethoven, Bartók, Mozart és Chopin művei szólalnak meg Várjon Dénes zongoraművész estjén május 11-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Grieg, Janácek, Balogh Máté és J.S. Bach tánctételeiből játszik az Anima Musicae Kamarazenekar május 5-én az Óbudai Társaskörben a Capriccioso-bérlet harmadik, egyben utolsó hangversenyén - közölte az MTI-vel csütörtökön az Óbudai Társaskör.

Hírek

Tíz éve, 2013. április 28-án hunyt el Starker János, a múlt század egyik legkiválóbb gordonkaművésze, zenepedagógus. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Junior Prima díjas Balogh Ádám és Magyar Valentin szóló zongoraestjeivel folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora sorozat április 30-án a Régi Zeneakadémián és május 4-én a Bartók Emlékházban.

Hírek

Összeállt a Duna dalválasztójának döntős mezőnye. A nyolc finalistát a szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő fináléban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

Hírek

Változatos zenei kínálattal, nemzetközi szinten is elismert hazai és külföldi művészekkel várják a klasszikus zene kedvelőit a 2023/24-es koncertévadban a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME), amelyek két születésnapot is ünnepelnek: a szimfonikus zenekar 80, Vásáry Tamás elnök-karmester pedig 90 éves lesz.

Hírek

Elhunyt Török Ádám, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítója és frontembere. Halálát fia, Török Dániel jelentette be kedden Facebook-oldalán.

Hírek

Fennállásának 100. évfordulója alkalmából jubileumi koncertet ad hétfőn a Müpában a Nemzeti Filmharmonikus Zenekar, amely a 2023/24-es évadban operabérlettel is várja közönséget.

Hírek

Teljesen új hangzással tér vissza tíz produkció szombaton A Dal 2023 első akusztikus elődöntőjében.

Hírek

Öt kontinens 56 országából 308 fiatal muzsikus jelentkezett a második Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyre, amelyet az előválogatón kiválasztott 38 karmester részvételével augusztus 20-28. között rendeznek meg Debrecenben. A zsűri elnöke a világhírű finn karmester, Jorma Panula lesz - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Hírek

Családja, barátai, pályatársai és tisztelői kísérték utolsó útjára Török Ádámot, a magyar progresszív blues-rock egyik legfontosabb alakját, a Mini együttes vezetőjét pénteken délután az Óbudai temetőben.

Hírek

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét Kodály Zoltán zenéjén keresztül keddtől csütörtökig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein.

Hírek

Május 12-én, pénteken az Óbudai temetőben vesznek végső búcsút Török Ádámtól, a magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítójától, frontemberétől.

Hírek

Különleges, színészlegendákkal tarkított koncertsorozatot szervez a Filharmónia Magyarország. Május 8-án Szegeden, a Nemzeti Színházban, május 9-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, majd 16-án Miskolcon lesz hallható a hangverseny.

Hírek

Nemzetközi orgonafesztivált tartanak Szolnokon és környékén május 15. és 21. között; a második alkalommal megrendezendő seregszemle nyitóhangversenyének Martfű ad otthont - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Bartók Béla két-két hegedűversenyét és rapszódiáját adják elő Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével, Bogányi Tibor karmester vezényletével a Pannon Filharmonikusok muzsikusai a pécsi Kodály Központban csütörtökön este - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Hírek

Szentpéteri Csilla zongoraművésszel, Király Linda, Gájer Bálint és Szécsi Máté énekesek közreműködésével rendez koncertet fogyatékossággal élő emberek megsegítésére a pécsi Kerek Világ Alapítvány.

Hírek

Kelemen Barnabás hegedűművész és Balázs János zongoraművész előadásában hallhatja a közönség Johannes Brahms hegedű-zongora szonátáit április 26-án Budapesten, a Magyar Zene Házában, április 28-án pedig a pécsi Kodály Központban.

Hírek

Műsorváltozással tiszteleg a Mini együttes alapító frontembere, Török Ádám zenei munkássága előtt a Duna, az M5 és az M2 Petőfi TV.

Hírek

A második elődöntővel folytatódik A Dal 2023 szombat este: ismét tíz versenydal hangzik el akusztikus formában, és négy produkció csatlakozik a döntős mezőnyhöz - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Hírek

A norvég Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening nevű női kar nyerte el a nagydíjat a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, amelyet április 2. és 5. között rendeztek a fővárosban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ