Egy művészházaspár hétköznapjai
Dátum: 2011. január 25., kedd, 14:42
Polyák Lilla és Homonnay Zsolt a Madách Színház és az Operettszínház népszerű művészházaspárja zsúfolt mindennapjait ősszel megjelent lemezük, a Két szív lemezbemutató koncertje „súlyosbítja”, miközben gyermekeik iskolai és óvodai beilleszkedését segítik.

Január 28-án lesz a lemezbemutató a Madách Színházban, közben Lilla a Jézus Krisztus szupersztár Mária Magdolnája, szerepel a Spamalotban és a Rebeccában is. Zsolt a Bajadér főszereplője és más darabok mellett az Adagióval koncertezik. 

Az elmúlt időszak legszebb és legnehezebb feladata a nagyobbik fiú, Zsombor iskolakezdése. Csöppet sem bosszúsan mesélik, hogy alaposan felkavarta életüket, napi harcot vívtak az iskolába szoktatás körül. Bulcsú ősszel kezdte az óvodát, épp a lemezleadás időszakában.

Mesélik: Münchenben töltötték a karácsonyt a gyerekekkel, mert szerepeltek A szépség és a szörnyeteg német nyelvű előadásában.

Milyen aktuális színházi feladataik vannak?

Lilla: Szeptemberben mutatta be a Madách Színház a Jézus Krisztus szupersztárt, folyamatosan játszom az Operettszínház Rebeccájában, a Madách Spamelotjában, műsoron van a József és a színes szélesvásznú álomkabát, az Anna Karenina, és a Rómeó és Júlia is.  Ehhez jön a január 28-i lemezbemutató koncert.

Zsolt: A Szépség és a szörnyeteg német nyelvű próbái mellett az Operettben bemutattuk az Ez, Hunkarikum című darabot, amely végigmegy a magyar operett történetén. Beálltam a Bajadérba, ami szintén sok felkészülést igényelt. Már próbáljuk az Egy éj Velencében-t, márciusban lesz a bemutatója. És mindketten készülünk a Végtelen szerelem című Valentin napi gálakoncertre, ami a Madáchban lesz.

Mi a hasonlóság és a különbség két lemezük között?

Lilla: Igyekeztünk pörgősebb dalokat választani, megőrizve a Ketten jófajta melankóliáját, amit szeretünk. A Két szív is romantikus lemez, de sokkal több nekünk írott dal szerepel rajta. A dalok szövegét Zsolt írta, kivéve az Itt és most-ot, azt Szabó Ági jegyzi.

A Ketten című lemezen hét szólódal és hét duett szerepelt, a Két szív albumon két-két szóló van.

Zsolt: A romantikus vonal, ami a kapcsolatról és a szerelemről szól, megmaradt, de az egész napsütésesebb. Szeretjük, hogy annyi jó zeneszerzővel dolgoztunk. A jól bevált szerzők mellett, Szolnoki Péter és Rakonczai Viktor is írt a lemezre dalokat. A kiadóval közösen alakítottuk ki, mennyi legyen a saját dal, mennyi az újragondolt feldolgozás.  

Lilla: A romantikus duettek megtalálnak bennünket. Most Eros Ramazotti és Cher dala volt, ami nem maradhatott le. Vannak eredetileg nem duettnek készült dalok, amelyeket mi dolgoztunk át duetté. Ilyen például a címadó, a Two Heart (Két szív – Phil Collinstól) vagy a Gold, ami Szólj címmel található a lemezen.

Zsolt: Azt szerettük volna, hogy a feldolgozások során a korábbi szólódalokból izgalmas, mai hangzású duettek legyenek.

Ketten, Két szív. Nem akartak más címet?

Zsolt: Az előző hangulatát akartuk folytatni, másfelől Phil Collins dalával adta magát a cím, rólunk szól. A Sony kiadóval közösen döntöttünk.

Van-e már visszajelzés?

Lilla: Odajönnek hozzánk és mondják, hogy nagyon szeretik az új lemezt. Fontos visszajelzés, hogy a koncertünkre elfogytak a jegyek, és nagyon örülök neki, hogy az Itt és most című dalból rádiós sláger lett.

A koncerten az új lemez a főszereplő?

Zsolt: Igen, de az elsőről is lesznek dalok. Lesz egy musical- és sanzonblokk. A két lemez anyagából szeretnénk a gyors és a lassú számok megfelelő arányát kialakítani – teszi hozzá Lilla.   

Alakul-e a turné?

Lilla: A turné szervezés alatt van. Amit biztos: március 28-án Győrben is bemutatjuk az új lemez anyagát.

Zsolt: A mostani koncerten, már bevált csapattal dolgozunk. A lemez és a koncert zenei vezetője Czomba Imre, Rakonczai Viktor az általa írt, két dalnál zongorán közreműködik.

Korábban voltak szólótervek. Megvalósultak?

Lilla: A szólóalbum még a jövő. Az eddig megjelent két közös albumunkon igyekszem megtalálni azt a hangot, amit egy szólólemezre elképzelek. A koncertek, fellépések így is igen sok szervezési feladatot rónak ránk.

Zsolt: A színházak nagyon segítőkészek, a színházi és a koncertprogramokat évek óta, folyamatosan egyeztetjük.    

Színpadon van-e „közös történet”?

Lilla: Szeretünk együtt fellépni, de színházi előadásban a legritkább esetben találkozunk. Fellépéseket is vállalunk külön.

Zsolt: Stílusbeli különbségek is vannak, a klasszikusabb vonal az enyém, a poposabb inkább Lilláé.

Megemlítik, hogy a mostani koncertre Hrivnák Tünde divattervező álmodta meg a ruhájukat.  Lilla a szalon arca, és már fel is léptek a tervező bemutatóján.

Szabadidő létezik-e?

Lilla: Munka miatt két hetet töltöttünk Münchenben a gyerekekkel, de próbáltunk minden szabad percet hasznosan eltölteni. Például korcsolyáztunk.

A gyerekek hogyan élik meg különleges helyzetüket?

Zsolt: Megszokták, hogy munkánk a színházban, koncerteken zajlik. Ebbe születtek bele, nekik így természetes. Megértik az esti elfoglaltságokat.  A beszélgetést lezárva Lilla megjegyzi: A nagymama pedig, bár vidéken él, sokat segít.

Kovács Miklós

Fotó: Szabó Adél

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ