Interjúk
Napi hat-hét órákat próbál maratoni vállalkozására a Locomotiv GT, amely néhány felvezető koncert és egy többezres főpróba után február 15-én, 16-án és 17-én is koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Presser Gábor, a zenekar vezetője az MTI-nek elmesélte, mi várható.
Interjúk
A szívéhez legközelebb álló dalokból jelenik meg stúdiólemeze októberben Miklósa Erika operaénekesnek, aki Pécsre és Budapestre tervezett lemezbemutató koncertje mellett arra is készül, hogy lefussa a New York-i maratont.
Interjúk
Kiss Erzsi énekesnő az idén is fellép a Sziget fesztiválon, méghozzá két alkalommal is: az Egy Kiss Erzsi Zene csütörtökön koncertezik, az Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi elnevezésű formációt pedig szombaton láthatják a nézők.
Interjúk
Medveczky Ádám születésnapja
Képek. A legrégibb a szilveszteri Himnusz a képernyőn, az üstdobot egy szenvedélyes fiatalember püföli; évekig nézte az ország a felvételt, amelyen még Ferencsik János vezényelt. Aztán 1974, ugyancsak a televízióban, az első nemzetközi karmesterverseny, Kobajasi Ken-Icsiro (Kobayashi Ken-Ichiro) mögött a második helyen végez. Évtizedekkel később: a Magyar Állami Operaház és a Zeneakadémia között sietős léptekkel vonszol egy hatalmas aktatáskát egy őszbe csavarodó hajú férfi. 2011. július eleje: operavizsga az Ódry Színpadon, világos öltönyben, fehér hajjal és derűs arccal jön az idén 70 éves Medveczky Ádám.
Interjúk
„Előbulival” készül az idei Művészetek Völgye fesztiválra, a kapolcsi Palya-udvarra Palya Bea, aki a Momentán Társulattal együttműködve lép fel június 23-án az Ó utcai ImprÓ központban. Az énekes azt is elmondta, hogy ősszel könyve jelenik meg esszéiből.
Interjúk
A fenti címmel, tizenkét év szünet után készített ismét stúdióalbumot Nagy Feró és a Beatrice; október 8-án a Kisstadionban a csapat a frontember egész pályafutását áttekintő koncertet ad számos vendéggel.
Interjúk
Hatvanötödik születésnapját ünnepli kedden a magyar könnyűzene élő legendája, Bródy János, mindenki Tinije, aki az Illés együttes (1964-1973) és a Fonográf (1974-1984) mellett önálló előadóként is több mint három évtizede sikeres, miközben Koncz Zsuzsa és Halász Judit lemezeinek állandó szövegírója. Szörényi Leventével egy hónappal ezelőtt közösen kapott Fonogram-életműdíjat. Az elismerést együtt vették át. Azonban Szörényi tavaly év végi, Hattyúdal című búcsúkoncertjén, az Arénában, nem lépett fel.
Interjúk
Török Ádám, a magyar rock veteránja, a Mini együttes frontembere nemrégiben az Egyesült Államokban járt. Kicsit muzsikált, ismerkedett az ottani zenészélettel. Itthon a folyamatosan üzemelő a Blues Café klub mellett május 1-jére és őszre nagy Mini-bulit tervez. A részletekről faggattuk.
Interjúk
A fővárosi Gödör Klubban jövő csütörtökön több mint 25 év után egy Balaton-koncert keretében újra együtt lesz a színpadon a magyar underground egykori, ma már kultikus zenekara, a Trabant is. Énekesnőjük, az Amerikában élő Méhes Marietta interjújában azt mondta: egyelőre nem tudja, lehet-e folytatása a jövő heti közös fellépésnek.
Interjúk
Az év utolsó napjaihoz évek óta szorosan hozzátartoznak a Papp László Budapest Sportaréna nagykoncertjei. Közülük is kiemelkednek a mindenki által Rózsiként emlegetett Demjén Ferenc bulijai. Ebben az évben sem lesz hűtlen rajongóihoz, december 30-án nemcsak híveit, hanem minden pop- és rockkedvelőt vár az előszilveszterre.
Interjúk
A Nemzeti Filharmonikusok csütörtöki hangversenyére a főzeneigazgató meglepetéssel készül a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: Kocsis Zoltán Egy egészen icipici karácsony címmel a közismert Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű dalocskára építi új kompozícióját.
Interjúk
A Pesti Színház-beli bemutató után néhány nappal a CD-változata is megjelent Varró Dániel és Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen című zenés darabjának. A zeneszerző ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a komponálás lehetőséget adott számára a stílusokkal való játékra.
Interjúk
Húsz éves a Budapest Klezmer Band: a zenekar hozzá közel álló művészekkel – Illényi Katicával, Bíró Eszterrel és Dunai Tamással – kíván ünnepelni a Művészetek Palotájában, december 14-én.
Interjúk
A Moiras lemezkiadó néhány éve nagy fába vágta a fejszéjét. Korábban ki nem adott, vagy hozzá nem férhető hazai beat-, rock- és jazzrock-kincseket jelentet meg bakelit korongokon. A példányszám limitált, de ebben az esetben nem a rentabilitás a fő szempont – magyarázta Kovács László, a Moiras vezetője.
Interjúk
Országos koncertsorozattal, szimfonikus előadásokkal, új stúdióalbummal, régi felvételek publikálásával és könyvvel is ünnepli jövő héten kezdődő jubileumi évét az 50 éves Omega együttes; a részletekről Kóbor János énekes beszélt.
Interjúk
Pat Metheny személyében a világ egyik legjobb gitárosa, 18 Grammy-díj tulajdonosa lép fel október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban. Az amerikai dzsesszzenész, dalszerző Londonban adott exkluzív interjút.
Interjúk
Hegedűs László a koncertszervezés rejtelmeiről
A hazai koncertszervezés nagy öregje, Hegedűs László, a Multimédia Concerts Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója számos emlékezetes fellépővel örvendeztette meg a hazai rockrajongókat (Rolling Stones, Paul McCartney, Elton John). Pályára kerüléséről, Jeff Beck pozsonyi és Ringo Starr budapesti koncertje ürügyén pedig "műhelytitkokról" nyilatkozott az MTI-Pressnek.
Interjúk
Interjú Pitti Katalin operaénekessel
Éppen egy esztendeje annak, hogy Pitti Katalin operaénekes a 8-as számú főúton Hosszúperesztegnél autóbalesetet szenvedett: ráfutott egy terelő szigetre, elveszítette uralmát a jármű felett, árokba hajtott, majd egy fának csapódott. A művésznőt, akinek eltörött a sarokcsontja, tíz napig ápolták a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A baleset után egy évvel nagysikerű ária- és dalestet adott a kórház traumatológiai osztályának javára.
Interjúk
Harcsa Veronika a hazai dzsessz és könnyűzene tehetséges, itthon és külföldön is sikeres előadója. Quartetje mellett egy éve működik a Bin-Jip együttes, vendégeskedik más formációkkal, tagja volt az Erik Sumo Bandnek. A Bin-Jip Enter című lemeze legutóbbi Fonogram-díjához gratulálva kezdtük a beszélgetést.
Interjúk
Liszt Ferenc Krisztus oratóriumának eredeti változatát szcenírozva mutatja be kedden este a Művészetek Palotájában a Debreceni Filharmonikus Zenekar, a Csokonai Színház kórusa és a Kodály Kórus. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében látható előadás rendezője Mispál Attila, vezényel Kocsár Balázs.
Interjúk
Polyák Lilla és Homonnay Zsolt a Madách Színház és az Operettszínház népszerű művészházaspárja zsúfolt mindennapjait ősszel megjelent lemezük, a Két szív lemezbemutató koncertje „súlyosbítja”, miközben gyermekeik iskolai és óvodai beilleszkedését segítik.
Interjúk
Negyedik alkalommal köszöntik az újesztendőt Haydn A teremtés című oratóriumával a Művészetek Palotájában. A hangversenyt, mint mindig, Fischer Ádám vezényli, az előadók azonban minden évben mások.
Interjúk
Beszélgetés Tolcsvay Lászlóval
Idén ünnepelte hatvanadik születésnapját Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész, aki a hatvanas-hetvenes években a Tolcsvay Trió és a Fonográf együttes tagjaként lett ismert. Ma is a muzsika körül forog az élete, ugyanakkor a zenés színházban találta meg az őt inspiráló szakmai és emberi harmóniát.
Interjúk
Átalakult Erik Sumo Band, gyereklemez-bemutató minibugi és retróhangulatú pszichedelikus beat – ezt kínálja az A38 Hajó december 29-én, amolyan elő-előszilveszteri mulatságként. Az A38 Hajó sorozata, az Into the Music ezúttal Tövisházi Ambrus „gondozásában” mutat be három zenekart: az egyik énekesnője, Harcsa Veronika novemberi távozása után új erőre kapó Erik Sumo Bandet, a Tövisházi-Tariska szerzőpáros „igazi gyerekzenekarát”, az Amorf Lovagokat, illetve a Qualitonst. Egy vidám este, annak bizonyítékaként, hogy a szilveszteri mulatságot sosem lehet elég korán elkezdeni!
Interjúk
Interjú Tóth Verával
Tóth Vera öt éve örvendeztet meg bennünket dalaival. A Megasztár című televíziós tehetségkutató verseny első szériája győztesének fantasztikus hangja az eddig megjelent négy szólólemezén csodálható, amelyek közül a legújabb, a Zene kell nekem című, a napokban került a boltokba. A még mindig csak 25 éves énekesnő most is kivételes tehetségéhez és hangi adottságához méltó albumot készített, ami átjárja lelkünk minden szegletét.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ