Serbán Attila
Dátum: 2008. november 30., vasárnap, 13:57
Serbán Attila Kárpátalján, Beregszászon született. Tanulmányait Ungváron fejezte be ahol táncpedagógus-koreográfus diplomát szerzett.

Színházi pályáját 1997-ben a Debreceni Csokonai Színházban kezdte, ahol táncosként dolgozott, de ebben az évben kapta első énekes szerepét is: Hud-ot játszotta a Hairban. Ez el is döntötte későbbi sorsát, hiszen a következő évben már Fanatikus Simonként láthatta a közönség a Jézus Krisztus Szupersztárban. Következő szerepe már Budapestre hozta, A Piccolo Színház társulatának Rent c. előadásában Angel szerepét játszotta. Ezt követően számos sikeres darabban játszhatott: West Side Story, La Mancha lovagja, Sztárcsinálók. Közben folyamatosan járt külföldi meghallgatásokra, így kapta meg a Theater an der Wien  „Elisabeth” előadásában Rudolf trónörökös szerepét. Itt olyan elismert és tehetséges magyar kollégákkal dolgozott együtt, mint Malek Andrea és Tihanyi Ákos.  

 Még a bécsi szerződés alatt megkapta a Madách Színház „Volt egyszer egy csapat” című előadásában az egyik főszerepet, és ezzel egyidőben Norvégiában is bemutatkozhatott a Sakk című musical főszereplőjeként. Majd ezt sorra követték a jobbnál jobb szerepek. Az anyaszínházának számító Madách Színházban jelenleg is több futó előadásban játszik: Macskák, Producerek és nem utolsósorban főszereplője a nemrégiben felújított „József és a színes szélesvásznú álomkabát”-nak, aminek CD kiadványán is őt hallhatja a közönség.

Tehetségét egyre inkább elismerik, amit az is jelez, hogy a MÜPÁ-ban megrendezett Bernstein: Mise előadásának és az Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja alkalmával megrendezett gálának is szólistája volt. Most érkezett el életének arra a pontjára, ahol egy szóló lemezzel és egy nagyszabású lemezbemutató koncerttel szeretné megmutatni tehetségét, kreativitását és sokoldalúságát a tisztelt publikumnak.

A koncerten számos érdekességgel, meglepetéssel találkozhat majd a közönség. Látvány és dinamizmus jellemzi majd a koncertet. Az ország legkiemelkedőbb táncosai díszítik a műsort, 15 tagú zenekar kíséri majd Serbán Attilát és a sztárvendégeket, Zádori László karmester vezényletével.

A vendégek névsorában elismert és nagyrabecsült művészeket fedezhetnek fel. A koncertet megnyitja és az est házigazdája: Gálvölgyi János. Többek között két fantasztikus énekesnőt is hallhatnak majd, Malek Andrea és Szekeres Andrien személyében, és nem utolsó sorban Magyarország táncos-koreográfus zsenijét, Tihanyi Ákost láthatják egy különleges szóló számmal.

Serbán Attilát itt is meghallgathatják:

http://www.youtube.com/watch?v=iTePiiiEQ78

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ