Esmények
Bodó Viktor rendezése Berlinben
A berlini Theatertreffen az évad tíz „legfigyelemreméltóbb” előadásának reprezentatív szemléje. A 2010-es fesztivál programjának összeállításához a hét fős kritikus-zsűri mintegy háromszázötven német nyelvterületen bemutatott előadást nézett végig. Válogatásuk fő szempontja az volt, hogy mennyire használja az előadás a kortárs színház eszközeit, és mennyire reagál érzékenyen társadalmi kérdésekre? Az idei versenyprogramban bemutatott tíz előadás közé bekerült a Szputnyik Hajózási Társaság és a Schauspielhaus Graz közös előadása is, Az óra, amikor semmi nem tudtunk egymásról Bodó Viktor rendezésében.
Esmények
Tizenkét társulat tizennégy produkciója versenyez az idei jubileumi X. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelyet június 3. és 12. között, az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva rendeznek meg - közölték a szervezők a fesztivál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Esmények
Fél éves késéssel ezen a héten tartják Beregszászon a II. Stalker Fesztivált, amelyen magyar és ukrán színtársulatok előadásait láthatja a közönség.
Esmények
A színházi világnap (március 27.) alkalmából az idén is odaítélték a Gobbi Hilda-, a Soós Imre-, a Hevesi Sándor- és a Vámos László-díjakat. Harmadszor szerepel az elismerések között az Amphiteátrum-díj, amelyet a Szabadtéri Színpadok Szövetsége hozott létre – közölte a hétfő esti budapesti díjátadó gálát szervező MASZK Országos Színészegyesület.
Esmények
Ma van a színházi világnap, ebből az alkalomból számos programot rendeznek Budapest mellett több vidéki helyszínen, valamint Erdélyben is.
Esmények
Bánsági Ildikó kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
Esmények
Egerben folytatódik a Quartet, a Gárdonyi Géza Színház nemzetközi „utazó” színházi fesztiválja. A szerbiai Újvidék és a csehországi Cheb után Egerben találkoznak a színházi szakemberek és mutatják be, milyen sokszínű is Európa kultúrája.
Esmények
Szabó Borbála és Varró Dániel Líra és epika című művét választották a legjobb új magyar drámának a Színházi Kritikusok Céhének tagjai; a legjobb előadás a Pécsi Nemzeti Színház Istenítélet című előadása lett.
Esmények
A magyar dráma napján, hétfőn számos a drámaíráshoz, illetve a színházhoz kapcsolódó programmal várják az érdeklődőket Budapesten és vidéken.
Esmények
Kiosztották szerdán a Fővárosi Színházi Díjakat: a legjobb rendezésért járó elismerést Ascher Tamás, a legjobb női alakítás díját Ónodi Eszter, a legjobb férfi alakításért odaítélt elismerést pedig Mucsi Zoltán kapta.
Esmények
A legjelentősebb kortárs európai színházi találkozó, a 63. Avignoni Fesztivál idén a Kanadában élő libanoni drámaíró-rendező, Wajdi Mouawad munkássága és hatása köré szerveződik: a mediterrán világ alkotói mellett több elismert filmrendező is színházi produkcióval mutatkozik be.
Esmények
Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Thealter Fesztivált, amely Magyarország egyetlen évente jelentkező nemzetközi színházi szemléje; a rendezvény idei alcíme az illúzió.
Esmények
Különdíjat vehetett át Schilling Árpád, a budapesti Krétakör színház művészeti vezetője a lengyelországi Wroclawban, az Európai Színházi Unió tizenharmadik alkalommal megrendezett fesztiválján.
Esmények
Az elmúlt év legegyedibb és legszínvonalasabb produkcióit láthatja a közönség a XVI. Debreceni Alternatív Színházi Szemlén, amelynek versenyprogramjában tizenegy előadás kapott helyet - hangzott el a rendezvényt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze kapta az idei Kaszás Attila-díjat; az elismerést vasárnap este a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a díjat alapító Pokorni Zoltán, a budapesti XII. kerület Hegyvidék polgármestere és Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke adta át a Mozaik Színészünnep keretében.
Esmények
Nincs már egy hét és újra itt a hajnali sorban állás, hiszen április 20-tól árusítják a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjaira és három kiemelt off műsorára a jegyeket – írta szerdán az Új Dunántúli Napló.
Esmények
Idén a Marton Frigyes Díjat Görgey Gábor Kossuth-díjas író, Lorán Lenke Jászai Díjas, Érdemes művész valamint Nagy Bandó András – Karinthy-gyűrűs humorista, író vehette át
Esmények
A Színházi Világnapon, március 27-én kezdődik az ötödik Nemzetközi Monodráma Fesztivál a Gárdonyi Géza Színházban. Idén 20 előadást, köztük cseh és szlovák produkciót is láthat a közönség március 31-ig, olyan szereplőkkel, mint Csákányi Eszter, Eszenyi Enikő, Kern András. Esténként pedig Bornai Tibor, Darvas Ferenc, Falusi Mariann, az egri Herczeg Flóra és Szalóki Ági zenél a színház Monomusic-színpadán.
Esmények
Reviczky Gábornak ítélte oda a Vígszínház társulata idén a Ruttkai Éva-gyűrűt, a legendás színésznő emlékére alapított elismerést.
Esmények
Ha november, akkor Bárka Fesztivál. Negyedik alkalommal rendezzik meg a Bárkán azt a Nemzetközi Színházi Találkozót, ahol a magyar közönség a legizgalmasabb európai színházi törekvésekkel találkozhat, köztük mindig egy-két „nagyágyúval”, azaz a kortárs színház meghatározó rendezőjével, társulatával.
Esmények
A magyar dráma napjáról a határon túli magyar színházakban is megemlékeznek: Újvidéken három ősbemutatót tartanak ebből az alkalomból, Nagyváradon felidézik Madách Imre életét, Marosvásárhelyen pedig a vasárnap esti előadást szentelték az ünnepnek.
Esmények
A fővárosi színházi szezon nyitányaként ötvenöt színház részvételével rendezik meg szombaton a II. Évadnyitó Színházi Fesztivált az autósok elől elzárt Andrássy úton.
Esmények
A hazai színházak legsikeresebb vígjátékainak előadói versenyével és Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei koncertsorozatával pénteken megkezdődik a Vidor Fesztivál Nyíregyházán.
Esmények
Csütörtökön kezdődik és június 13-ig tart a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT); a magyar színházi élet legnagyobb eseményeként számon tartott tíznapos fesztivál versenyprogramjában idén minden eddiginél több, összesen 18 produkció szerepel.
Esmények
Főként fiatalokból álló, újító szellemű színházi társulatok, de nem csak egyetemi csoportok előadásait láthatja a Színváltások - Egyetemi Színpadok Szemléje elnevezésű budapesti rendezvénysorozaton május 16. és 20. között a közönség.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ