Esmények
A Hamlet előadáson Claudius szerepében nyújtott alakításáért idén Szegezdi Róbertnek, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjának ítélte oda a Gábor-Miklós-díjat a kuratórium - tájékoztatott Koltai Tamás, a kuratórium elnöke.
Esmények
Több mint két tucat produkcióval várja a Deszka (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztivál március 1. és 8. között a közönséget; a kortárs magyar dráma seregszemléjén idén először láthat idegen nyelvű előadást a közönség - közölte Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház igazgatója a fesztivált beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.
Esmények
Átadták a 2008-as Aase-díjakat; a Gobbi Hilda által alapított elismerést Péva Ibolya, Zsurzs Kati, Csuha Lajos és Uri István vehette át Hiller István oktatási és kulturális minisztertől kedden a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Esmények
Hatalmas érdeklődés kísérte a fesztivál megnyitóját a Szerb Nemzeti Színházban, Újvidéken. Az uniós csatlakozás küszöbén fontos, hogy Szerbia ilyen multikulturális eseménynek adhat otthont - ezekkel a szavakkal nyitotta meg Nebojsa Bradic, a szerb kulturális miniszter az I. Quartet Nemzetközi Színházi Fesztivált.
Esmények
A 2008-as AEGON Művészeti Díjjal kitüntetett Térey János költő Kovalik Balázs rendezőt jelölte a társdíjra. A Magyar Állami Operaház és a Budapesti Őszi Fesztivál művészeti vezetője csütörtökön este veszi át a díjat a Nemzeti Színházban a Képzett társítások - AEGON-estek című sorozat első idei rendezvényén - hangzott el a társdíj odaítélése kapcsán tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Régi és új vendégekkel, nemzetközi és hazai produkciókkal, két helyszínen várja a színház szerelmeseit a III. Bárka Fesztivál november 4-től egy héten át Budapesten.
Esmények
Függetlenek éjszakája címmel, első alkalommal rendeznek saját programsorozatot a magukat függetlenként meghatározó társulatok és művészek szombaton, a főváros több mint húsz helyszínén. A nagyrészt ingyenesen megtekinthető események között helyet kap diszkó(tánc)színház, nyilvános rádiójáték-felvétel, kocsmaszínház és orosz nyelvű Osztrovszkij-előadás is.
Esmények
Lezárult a XIV. Alternatív Színházi Szemle, s tegnap este kihirdették a rendezvény díjazottjait is. A fődíjat a Tünet Együttes-Szabó Réka Társulata nyerte el Alibi című produkciójával.
Esmények
Megkezdődött a Vidor Fesztivál, a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléje Nyíregyházán pénteken kora este; a szeptember 6-ig tartó rendezvénysorozaton három kontinens, Afrika, Amerika és Európa 12 országának 1250 művésze szórakoztatja a közönséget.
Esmények
Pénteken kezdődik a jegyek értékesítése a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi előadásaira; a már véglegesített versenyprogram szerint augusztus 29. és szeptember 6. között hét nagyszínpadi, valamint 14 kamaraszínpadi előadást láthatnak a nézők, illetve a zsűri tagjai a szabolcsi megyeszékhelyen.
Esmények
A Pécsi Nemzeti Színház Csehov: Ivanov című drámájának előadásával kezdetét vette a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön.
Esmények
Több mint 100 program szerepel az idei nyári zsámbéki színházi kínálatban, a minden eddiginél gazdagabb sorozat június 21-én veszi kezdetét.
Esmények
Az idei színházi világnapon, március 27-én Robert Lepage kanadai rendező, színész, forgatókönyvíró üzenetét olvassák fel a magyarországi teátrumokban az előadások előtt.
Esmények
Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze, korábbi igazgatója vette át a második alkalommal odaítélt Kaszás Attila-díjat kedden este a fővárosi Nemzeti Színházban.
Esmények
Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
Esmények
Vasárnap kezdődik a 100 éves veszprémi színjátszás jubileuma alkalmából szervezett, egy héten át tartó Vándorfesztivál, amelynek keretében minden este más-más vidéki színtársulat mutatkozik be a közönségnek.
Esmények
Első alkalommal adták át a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat kedden Budapesten.
Esmények
Ilyen még nem volt! – írhatnánk a plakátokra, mert valóban: az egri Gárdonyi Géza Színház rendezi az első nemzetközi „utazó” színházi fesztivált Magyarországon október 30-és november 3-között. Az 5 napos rendezvénysorozat két év alatt megismétlődik négy európai városban, a Quartet-projekt négy partnerénél.
Esmények
Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Drámafesztivált, November 21. és 30. között. A cél az európai drámaírás és színház új, idehaza talán ismeretlen vagy sosem látott útjait, fejleményeit megmutatni a magyarországi szakmának és közönségnek, valamint kortárs színházunk mozgását, változásait követve új, progresszív alkotóműhelyeket bemutatni magyar és külföldi vendégeinknek egyaránt.
Esmények
A Magyar Dráma Napján, vasárnap Budapesten és vidéken számos színházban várják különféle programokkal a látogatókat.
Esmények
Szeptember 12. és 16. között Debrecenben rendezik meg a XIV. Alternatív Színházi Szemlét. A szervezők célja, hogy az új helyszín kínálta lehetőségekkel a közel egy hetes seregszemle programja minden eddiginél színesebb, perspektivikusabb legyen.
Esmények
Ma kezdődik a 400 színházi, utcaszínházi, zenei, irodalmi és képzőművészeti programot kínáló Vidor Fesztivál Nyíregyházán.
Esmények
A jegyek 65 százaléka (125 ezerből 82 ezer) már elővételben elkelt Európa legjelentősebb színházi találkozójára, a 62. Avignoni Fesztiválra, ahol három hét alatt 35 szabadtéri előadást láthatnak a színházrajongók a hivatalos "in", és közel ezer produkciót a független társulatok "off" bemutatóin.
Esmények
Ma kezdődik a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A magyar színházi világ legnagyobb eseményét Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Tasnádi Péter, Pécs polgármestere nyitja meg.
Esmények
A színházi világnapot ünnepelve nyilvános próbákkal, beszélgetésekkel, szakmai programokkal várják az érdeklődőket március 27-én a fővárosi és vidéki teátrumok. A csütörtöki előadások előtt hagyományosan felolvassák az ünnep üzenetét.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Ha nem lennének ellenségeim, ki szedné le rólam a rozsdát?"
Kálvin János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ