Esmények
A VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 5. és 14. között – mondta el Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Esmények
Január 25-én 19-órakor nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor immár hatodik alkalommal a Miskolci Múzsa Díj átadására. A 2007. évi Miskolci Múzsa Díjat ezen a napon a színház és közönsége veheti át rendhagyó műsor keretében, amelyet a miskolci Nemzeti társulata ad.
Esmények
Danis Lídia színésznő vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a Vígszínház szombati házi ünnepségén.
Esmények
Egy tucat magyar és külföldi színházi előadást, köztük izraeli, kanadai, román, orosz és német produkciókat láthat péntektől 11 napon át a fővárosi közönség a 6. Kortárs Drámafesztivál Budapest programjában.
Esmények
A kortárs európai színjátszás legkiemelkedőbb produkcióiból válogat a II. Bárka Fesztivál, amelyre november 2. és 11. között várja a közönséget a fővárosi Bárka Színház – közölte a teátrum sajtóreferense.
Esmények
Megkezdődött az első Gólem Fesztivál, a zsidó színházak nemzetközi találkozója a fővárosi Merlin Színházban pénteken; a vasárnapig tartó rendezvényen húszféle programmal, köztük nyolc színházi előadással várják a közönséget.
Esmények
A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata, valamint Helyey László és Vida Péter színművész kapta a Gyulai Várszínház 44. évadának művészeti nívódíjait – közölte Gedeon József igazgató.
Esmények
A Katona József Színház produkciója, A karnevál utolsó éjszakája kapta a 2006-2007-es évad legjobb előadásának díját a színházi kritikusoktól, a darabot Zsámbéki Gábor rendezte – közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára.
Esmények
A Magyar Dráma Napja alkalmából elismeréseket adnak át, felolvasást, beszélgetést, illetve tanácskozást rendeznek pénteken Budapesten és több vidéki helyszínen.
Esmények
Július 22-én 19-órakor a zsűri tagjai átadták a SZASZSZ díjait. A XIII. Alternatív Színházi Szemle fődíja 2007-től kezdve a Halász Péter-Díj nevet viseli.
Esmények
A Macskák című musical előadásával kezdődik meg pénteken este a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztus 20-ig tartó programja, a fesztiválra a jegyek jelentős része már elkelt – közölte Herczeg Tamás igazgatóhelyettes csütörtökön.
Esmények
Július 2-án kiállítással és a Lear nyilvános főpróbájával megkezdődött a III. Shakespeare Fesztivál Gyulán. A romantikus és rendkívül szépen felújított gyulai vár ideális helyszín a nyári színpadi játékoknak. Az ódon falak és a vár körüli tó inspirálja a rendezőket és a kivételes élmény érzésével ajándékozza meg a nézőket.
Esmények
Az Alternatív és Független Színházak Szövetsége 2007-ben immár ötödik alkalommal rendezi Szegeden kiemelt rendezvényét: az Alternatív Színházi Szemlét, a 17 éves THEALTER International – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozójával közösen: egy helyen, egy időben.
Esmények
Törőcsik Mari kapta idén a Páger Antal-díjat; a kétszeres Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész, a Nemzet Színésze vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.
Esmények
Tizenegy estén összesen tizenhat produkciót láthatnak a nézők az Alternatív Thália Projekt (ATP) pénteken kezdődő programjában Budapesten, a Thália Színházban – tájékoztatott a teátrum titkárságának munkatársa, Mórocz Judit kedden.
Esmények
Csapó Virágnak, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésznőjének ítélte idén a Domján Edit-díjat a színésznő nevét viselő alapítvány kuratóriuma – közölte a szervezet pénteken.
Esmények
Újra Gesztus Fesztivál és egyre szélesebb, színesebb palettával! A tavalyi megnyitó és a tavaszi I. Gesztus Fesztivál után az idei őszi évadban is megrendezi valódi összművészeti fesztiválját december 3-tól 9-ig a Gesztus Műhely Egyesület a SÍN Kulturális Központban.
Esmények
Többnyelvű bábok találkoznak ezekben a napokban Kolozsváron: megkezdődött a VI. Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiválja.
Esmények
Gólem Fesztivál címmel ma kezdődik meg a zsidó színházak első nemzetközi találkozója Budapesten, a Merlin Színházban.
Esmények
Felolvasószínházi est keretében, színészek közreműködésével láthatják – a Kortárs Drámafesztivál keretein belül – be a magyar közönségnek Ilan Hatzor, Savyon Liebrecht, Hanna Azoulay-Hasfari és Hillel Mittelpunkt kortárs izraeli drámaírók friss darabjait. A szövegeket Lakos Anna (dramaturg, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa, a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának vezetője) és Forgách András (szabadfoglalkozású próza- és drámaíró) válogatták, és ők lesznek az izraeli est házigazdái is.
Esmények
Eszenyi Enikő, Trill Zsolt és az Örkény Színház vehette át első alkalommal a Teátrum-díjakat a Nemzeti Színházban a Magyar Dráma Napja alkalmából. Ugyancsak ezen az eseményen került sor egy különleges groteszk-abszurd drámaíróverseny bejelentésére, a jövőre aranyjubileumát ünneplő, 50. Szentendrei Nyár programsorozatának ismertetésére, valamint a 2009-es 29. Költők Világkongresszusa helyszínének bejelentésére.
Esmények
Vikidál Gyula és barátai fellépésével pénteken kezdődik a Pilisszántói Szikla Színház Fesztivál háromnapos programja – közölte Bölcsházy Sándor szervező.
Esmények
Magyar és külföldi alternatív társulatok színházi előadásaival és táncszínházi produkcióival várja a közönséget hétfőtől egy héten át a THEALTER – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója és a Szegedi Alternatív Színházi Szemle (SZASZSZ) a csongrádi megyeszékhelyen.
Esmények
Pénteken kezdődik a világ egyik legjelentősebb színházi találkozója, a 61. Avignoni Fesztivál, melynek középpontjába idén a francia ajkú színház került.
Esmények
Június 29- től július 1-ig tartanak Terényi Színházi Napok. A kis Nógrád-megyei falu és a környékbeli táj elbûvölô szépsége, a jellegzetes nógrádi építészet falusi házai, a meseszerû akácerdô közepén lévô szabadtéri színpad, a gyönyörû kis templomok eddig is elragadták az ide látogatókat.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Ha barátaim félszeműek, akkor profilból nézem őket."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ