Esmények
Hámori Gabriella(képünkön), Máté Gábor, és Gothár Péter vehette át többek között a Fővárosi önkormányt kulturális bizottságának Fővárosi Színházi Díjait csütörtökön - mondta el Schiffer János főpolgármester-helyettes.
Esmények
Mímesek, bohócok, akrobaták, zenészek - valamennyien alternatív színjátszó csoportok tagjai - vidám utcai happeningjével, és a belvárost átszelő felvonulásával megkezdődött pénteken az avantgárd színjátszás egyik legelismertebb seregszemléje, a BITEF belgrádi nemzetközi színházi fesztivál.
Esmények
Az első magyar nyelvű előadást tartják augusztus 13-án és 14-én az Edinburgh Fringe Fesztiválon, amely most ünnepli 60. születésnapját.
Esmények
Hétfőn délután elkezdődik az egy hétig tartó THEALTER International, Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója Szegeden. A fesztivált 16. alkalommal rendezik meg - közölte a fesztivált szervező MASZK Egyesület vezetője pénteken.
Esmények
A hét végén megkezdődik a nyári zsámbéki színházi rendezvények ez évi programsorozata, különleges helyszínen a település melletti volt katonai raktárbázisból kialakított kulturális centrumban - közölte a szervező szerdán.
Esmények
Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja, amelyet a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza rendez immár tizennyolcadik alkalommal. A Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Ukrajnában magyar nyelven játszó színházak, társulatok seregszemléje június 22. és július 1. között zajlik. A fesztivál második napján Schneider Márta kulturális szakállamtitkár találkozik a határon túli színházak vezetőivel.
Esmények
Shakespeare minden mennyiségben - ez lehetne jelszava a Gyulai Várszínházban július 3. és 16. között megrendezendő II. Nemzetközi Shakespeare Fesztiválnak.
Esmények
Június 8-17. között rendezik meg a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozót.
Esmények
A Halhatatlanok Társulatának új tagjait köszöntötték szombaton este a budapesti Nemzeti Színházban rendezett Örökös tagság gálán.
Esmények
Május 27-én szombaton 19-órakor kezdődik a VIII. Dömötör-díj színházi díjátadó gálája a Szegedi Nemzeti Színházban.
Esmények
Huszonnyolc elõadást láthatnak az érdeklõdõk a Határon Túli Magyar Színházak 18. Fesztiválján, amelyet június 22. és július 1. között rendeznek meg Kisvárdán - tájékoztatott a házigazda, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város várszínházának igazgatója.
Esmények
Az angol dráma és színház ötven évéről és annak hatásairól szerveznek kétnapos konferenciát május 8-ától a fővárosi Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Esmények
Száztíz éve, 1896. május 1-jén Kozma Andor prológusával és Jókai Mór A Barangok című színművével nyílt meg a pesti Vígszínház.
Esmények
A legjobb új magyar dráma díját Papp András-Térey János Kazamaták című művének ítélték a színházi kritikusok a 2005-2006-os évadban műsorra tűzött darabok közül - közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára csütörtökön.
Esmények
Ma kezdetét veszi az egykori színészkirályra emlékező programsorozat Veszprémben. Latinovits Zoltán színházáról szakemberek tartanak előadást 17.30-tól a Petőfi Színházban, majd levetítik a Séd Tv által készített Utca embere Latinovitsról című összeállítást.
Esmények
Immáron ötödszörre látja vendégül a budapesti Bárka Színház társulatát a Művészetek Völgye fesztivál, s a szervezők idén is változatos színházi programokkal várják a látogatókat - adták hírül a völgyszervezők.
Esmények
Július 6. és 27. között hatvanadik alkalommal rendezik meg a délkelet-franciaországi Avignonban a híres színházi fesztivált, amelynek központi alakja idén Josef Nadj, a vajdasági magyar származású francia-szerb koreográfus lesz.
Esmények
FüredFeszt címmel színházi program-sorozatot rendeznek július 16. és augusztus 20. között Balatonfüreden; a tíz színházi estet szervező veszprémi Pannon Várszínház művészei lépnek fel öt előadáson - mondta a színház igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Balatonfüreden.
Esmények
A budapesti Pintér Béla és Társulata Anyám orra című darabja lett a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadása, de négy másik alkotás az elismerések háromnegyedét söpörte be a POSZT rendezvényeit záró díjkiosztón a baranyai megyeszékhelyen szombaton.
Esmények
A budapesti Új Színház Line Knutzon: Közeleg az idő című darabjának előadásával vette kezdetét a VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) csütörtökön.
Esmények
Átütő sikert arattak a magyar színházak a lengyelországi Torunban rendezett KONTAKT Nemzetközi Színház Fesztiválon; a Krétakör Színház Siráj című elõadását fődíjjal és újságírói különdíjjal, míg a Katona József Színház Ledarálnakeltüntem produkcióját második díjjal jutalmazták - tájékoztatott a budapesti teátrum művészeti titkársága kedden.
Esmények
Megvan a pénz is, a program pedig gazdagabb, mint valaha - hangzott el a június 8. és 17 között megrendezendő Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) megelőző sajtótájékoztatón.
Esmények
Az alábbiakban a június 8-tól 18-ig tartó Tatai Nyári Színház részletes programját olvashatják.
Esmények
Az 1991-ben alapított, idén 16 esztendõs THEALTER International - Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója mára a magyar színházi élet egyik legrangosabb, nemzetközi viszonylatban jegyzett színházi rendezvényévé vált.J úlius 17-tól 23-ig rendezik meg idén a THEALTER International, Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját és a Szegedi Alternatív Színházi Szemlét Szegeden.
Esmények
A budapesti ReActor Színház Molnár Ferenc: Liliom című darabjának előadásával a legeredményesebb teátrum lett a hétvégén Pécsett rendezett VI. országos Egyetemi Színjátszó Fesztiválon.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ