A Csak lazán! című előadást mutatja be a temesvári színház
Dátum: 2021. május 7., péntek, 7:19

A Csak lazán! című előadást mutatja be szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a produkció kiindulópontja Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő című regénye - közölte kedden az erdélyi magyar színház.

Az előadás Szabó Magda regényének történetét meséli tovább úgy, hogy a kezdő jelenet a regény befejezése. Az alkotócsapat arra kereste a választ, hogyan folytatódhat Szabó Magda regénye. A Csak lazán! története a nemzedékek közötti szakadék és annak átjárhatatlansága, a tabuk, az évekig elhallgatott igazságok terhének hordozása és az önmagunkkal való őszinte szembenézés problémáit boncolgatja.

Az előadást a Take it easy ltd. - vagyis a Csak lazán kft. -, egy színészekből, rendezőből, zeneszerzőből, vizuális művészekből álló kísérletező kedvű alkotócsoport hozta létre. Az alkotók szándéka olyan előadásokat létrehozni, amelyeket az elejétől a végéig ők komponálnak meg a történet kitalálásától a megíráson keresztül a színpadra állításig.

Kedves Emőke rendező szerint "ameddig improvizálni, bohóckodni és nagyokat nevetni tudunk, addig nagy baj nem lehet, a komédiázásban viszont nem ismerünk tréfát".

Az előadás bemutatója a temesvári színház Stúdiójában lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ