Májusban újra várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház
Dátum: 2021. május 7., péntek, 7:21

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások részleges feloldása után májusban ismét várja a nézőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte kedden az MTI-vel az intézmény.

Májusban Henrik Ibsen Nóra című drámája lesz három alkalommal is látható Nagy Botond rendezésében, két alkalommal a Lát(hatatlan) című kollázs-előadás lesz műsoron Leta Popescu rendezésében, és szintén két alkalommal Visky András Pornó - Feleségem története című dokumentumjátéka Árkosi Árpád rendezésében.

Május 21-én tartja a színház az idei évad első közönség előtti bemutatóját, amely ősbemutató is lesz egyben. George Orwell Állatfarm című regényét Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, és Puskás Zoltán rendezi, a zenét Erős Ervin és Klem Dávid jegyzi. A nagytermi előadás még két alkalommal lesz megtekinthető május folyamán.

A program a Huntheater.ro oldalon böngészhető.

A májusi nyitás azt követően vált lehetővé, hogy Kolozsváron gyors ütemben csökken az új fertőzések aránya. A színház február elején is nyitást hirdetett, de akkor csak pár napig maradt három ezrelék alatt a fertőzési ráta, így visszatértek a korlátozások, és a meghirdetett előadásokat nem tudták megtartani.

A jelenleg érvényes szabályok mellett a színház az ülőhelyek 30 százalékára fogadhat nézőket, akiknek az előadás teljes ideje alatt maszkot kell viselniük.

Az intézmény tájékoztatása szerint az idén vásárolt és fel nem használt jegyek felhasználhatók a májusi előadásokon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ