Meghirdette következő évadának őszi-téli bemutatóit a Vígszínház
Dátum: 2021. május 7., péntek, 7:22

Meghirdette következő évadának őszi-téli bemutatóit a 125 éves Vígszínház, amely szeptemberben tervezi az újranyitást. A premierek között lesz Csehov Sirály című műve és a Party című vígjáték.

A több mint 90 éves hagyományt követve május 1-jén elkezdődött a bérletértékesítés a Vígszínház következő évadának őszi-téli bemutatóira - áll a teátrum MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, azok a premierek, amelyekkel a járvány miatt nem találkozhatott a közönség, átkerülnek a következő évadra. A Vígszínházban a Kabaré és a Szerelmek városa, a Pesti Színházban A kő és a Bella Figura lesz látható. Ezeket követi majd az őszi-téli időszak két új bemutatója: Csehov Sirálya és a Party című kortárs vígjáték.

Az évadot szeptemberben a pandémia miatt elmaradt premierekkel indítja a teátrum, emellett a tavalyi két bemutató, Rudolf Péter rendezésében Az öreg hölgy látogatása és Valló Péter rendezése, Az apa is látható lesz.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Az apa című darab írója, Florian Zeller kapta meg idén a legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscar-díjat, míg a filmadaptációban nyújtott alakításáért Anthony Hopkins nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot. A darab főszerepét a Pesti Színházban Kern András játssza.

A Vígszínházban a Kabaré című musical Béres Attila, a Szerelmek városa pedig ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében lesz látható.

A közleményben kiemelik, hogy az elmúlt évtizedek során számos emblematikus Csehov-előadás született a Vígszínházban. A Sirályt az író legszemélyesebb vallomásának tartják, a darabba az önéletrajzi elemeken kívül néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte. A Sirály komédia, amelyben megjelenik a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a viszonzatlan szerelem fájdalma, és a meg nem értettség, a magány, a középszerűség elleni küzdelem. A darabot David Doiasvili, a Grúz Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra.

A Pesti Színházban Marius von Mayenburg A kő című drámája Michal Docekal, a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezésében lesz látható, míg Yasmina Reza Bella Figura című komédiáját Török Ferenc rendezi.

Mint hangsúlyozzák, a Vígszínház mindig törekedett arra, hogy kortárs történeteket mutasson be. Ezt a hagyományt követi a Pesti Színházban a Party bemutatója. Sally Potter angol forgatókönyvíró és rendező vígjátékát Paczolay Béla állítja színpadra.

A darab története szerint egy elegáns londoni házban baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy minden jelenlévőnek van valami titka vagy éppen szenzációs bejelentenivalója. A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla szól az este - olvasható az előadásról a közleményben.

Mint írják, a 2021/2022-es évad második felében további bemutatókkal készül a Vígszínház. Az egész év a jubileum jegyében telik, a színház társulata többféle programmal, eseménnyel, kiadvánnyal emlékezik az elmúlt 125 évre.

További információ a műsorról, a bérletekről a http://www.vigszinhaz.hu/jegy/berletek.php oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ