Hat új produkciót mutatnak be és pótolják az elmaradt előadásokat a zalaegerszegi színházban
Dátum: 2021. május 10., hétfő, 9:54

Az októberben kezdődő 2021/2022-es évadban hat nagyszínpadi produkciót mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a koronavírus-járvány miatt elmaradt előadásokat pedig pótolják - közölte Besenczi Árpád színházigazgató a következő évadról tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Az új évad az elmaradt előadások lejátszása után, november 12-én Fodor László Érettségi című vígjátékának bemutatójával kezdődik el. Az 1930-as években játszódó darabot Farkas Ignác rendezi, a főszerepet Rékasi Károly játssza.

A decemberi bemutató Moravetz Levente, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián szerzők műve, A fejedelem című musical lesz, melyben Bercsényi Miklós szerepét Sasvári Sándor alakítja.

A következő évben elsőként David Seidler A király beszéde című színművét mutatják be Funtek Frigyes rendezésében. A Kőszívű ember fiai című zenés színművet a tervezett bemutató után két évvel, 2022. március 11-én tűzik műsorra.

Arne Sultan, Earl Barett és Ray Cooney A feleség negyvennél kezdődik című vígjátékát Besenczi Árpád rendezésében láthatja a közönség március 25-én. Az új évad utolsó bemutatója április 29-én az Egy bolond százat csinál című produkció lesz Szerednyey Béla rendezésében.

A színház szerdán ismét megnyitja kapuit a nézők előtt. A maszk viselése nem lesz kötelező, de a színház épületébe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, akik csak később tudják megszerezni a jogosultságot, a darabokat az augusztusi pótelőadáson is megtekinthetik.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) kiemelte: az elmúlt időszakban nagyon hiányoztak a színházi előadások, a városban és a megyében a Hevesi Sándor Színház a kultúra zászlóshajója.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a város kulturális koncepciójában kiemelt szerepet kap a színház épületének fejlesztése, valamint a nemzeti értékekhez, hagyományokhoz, kapcsolódó darabok bemutatása.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ