Szórakoztató évadot tervez az egri Gárdonyi Géza Színház
Dátum: 2021. május 17., hétfő, 9:36

A járvány miatt félbeszakadt előző évad műsorára alapozó, ám új elemeket is tartalmazó szórakoztató szezont tervez ősztől az egri Gárdonyi Géza Színház - közölte az igazgató a teátrum pénteki sajtótájékoztatóján.

Blaskó Balázs elmondta: a fenntartó helyi önkormányzattal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával egyetértésben nehéz gazdasági helyzetükre való tekintettel nem lesz lehetőségük pótolni az elmaradt előadásokat, ezért a jövő évad műsorterve a tavaly novemberben félbe szakadt előzőre épül. A tavaly ősztől idén tavaszig tervezett öt helyett azonban hat bemutatót láthat majd a közönség.

Az első nagyszínpadi bemutató októberben A nagymama című vígjáték lesz Blaskó Balázs rendezésében. A folytatásban színre viszik A montmartre-i ibolya című operettet Halasi Imre rendezésében, a Pletykák című bohózatot Frigyesi András rendezésében, majd A fizikusok című komédiát Kiss József állítja színpadra, Sisi címmel pedig romantikus táncjátékot mutat be Topolánszky Tamás koreográfiájával a színház GG Tánc Eger nevű tánctársulata. A nagyszínpadi premierek sorát jövő tavasszal az Aranyrandevú című romantikus retrokomédiája zárja.

A gyerekeknek szóló előadások között a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen mutatják be Grimm két mesejátékát: a Rigócsőr királyfit és A széttáncolt cipellőket. Emellett ugyancsak az említett együttműködés gyümölcseként láthatják a legifjabb nézők A rátóti csikótojás című népmesét.

Blaskó Balázs kitért arra is, hogy a stúdiószínpadon ősszel újra megtartják az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiváltó. Ezen kívül ott a Tikk-takk. bumm című musicalt és a Páratlan páros 2 - Klikk! című komédiát láthatja majd a közönség.

A visszaváltott bérletek tulajdonosainak jelentkezését mielőbb várják, ha szeretnék korábbi helyüket megtartani, hiszen hétfőtől megnyitják a szabad bérletes helyek foglalásának lehetőségét. A vissza nem váltott bérletek a következő évadra változatlan feltételekkel érvényesek.

Minczér Gábor, a város alpolgármestere szerint az új évadban is színvonalas előadásokra számíthatnak a Gárdonyi Géza Színházba látogatók. Az intézmény jelentős fenntartói forráselvonás miatt kialakult nehéz anyagi helyzetére vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy a színház működtetésére is jut majd a kormány által ígért kompenzációból.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ