Színházi programok három Veszprém megyei faluban május végétől
Dátum: 2021. május 25., kedd, 8:21

Színházi programsorozatnak ad otthont három Veszprém megyei település, Magyarpolány, Dörgicse és Pécsely, ahol május végétől június közepéig mások mellett Eperjes Károly, Rékasi Károly és Benkő Péter lép a közönség elé - tájékoztatta az MTI-t a programsorozat szervezője.

Várszegi Tibor, az Új Színház Alapítvány MaloM programjának művészeti vezetője elmondta: az a céljuk, hogy minél több kistelepülésen élő ember jusson színházi élményhez a saját falujában. A programsorozat első előadásaként május 27-én délelőtt a Zirano Bábszínház Babszem Jankó című produkciója érkezik a magyarpolányi Pajtaszínházba.

Június 11-én Silentio transeo - A XX. század elhallgatott irodalma című pódium előadást tekintheti meg a közönség Molnár Anikó és Papp Attila színművészek tolmácsolásában. A Soproni Petőfi Színház, az Esztergomi Várszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Forrás Színház koprodukciójában mások mellett Hamvas Béla, Márai Sándor, Herczeg Ferenc, Fekete István műveiből hallhatnak részleteket. Június 18-án a Sík Sándor művéből készült tragédiát, az István királyt tűzik műsorra.

Dörgicsére május 30-án Fabók Mancsi Bábszínháza érkezik A székely menyecske meg az ördög című családi előadással. Ugyanezen a napon a Jávor Pali utolsó mulatása című előadást láthatják a nézők Benkő Péter főszereplésével. Nemes Levente Az örök idő erdejében című zenés műsora június 19-én látható majd. Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című önálló estjére június 20-ára válthat jegyet a közönség.

Pécselyen június 6-án Rékasi Károly Szerelmem, Erdély című előadása kerül színre. Június 12-én a Silentio transeo - A XX. század elhallgatott irodalma című pódium produkció látható, majd június 19-én este Sík Sándor István király című drámája zárja a nyári színházi szezont.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„Ha meg akarod változtatni a világot, előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen."
Bertold Brecht
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ