Off-Broadway darabbal nyit újra a Pécsi Harmadik Színház júniusban
Dátum: 2021. május 28., péntek, 5:57

Jimmy Roberts és Joe DiPietro Ájlávjú című off-Broadway musicaljének bemutatásával nyitja meg kapuit ismét a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) júniusban.

A színház közleménye szerint az első ízben június 10-én színpadra kerülő zenés mű közel hatvan szereplőjét négy színész, Stubendek Katalin, Kusnyér Anna, P. Petőcz András és Götz Attila kelti életre utóbbi rendezésében.

Mint írják, a világszerte nagy sikerrel játszott - Joe DiPietro szövegkönyve és dalszövegei alapján Jimmy Roberts zenéjével született - off-Broadway darab egyfajta alternatív musical, amely némiképp paródiája a látványos, érzelmességbe, giccsbe és hatásvadászatba hajló sikerszériáknak.

A mondandó is szarkasztikusabb, mint a szinte garantáltan boldog végbe forduló, édeskés-szirupos musicalek esetében - mutatnak rá a közleményben.

Az Ájlávjú az örök érvényű témát, a férfi és a nő viszonyának ezernyi árnyalatát mutatja meg a párkapcsolatok hétköznapi helyzeteinek - sokszor görbe - tükrén keresztül, megannyiszor humoros, szórakoztató megközelítésben, máskor megrendítő módon. A kétfelvonásos produkció kilenc-kilenc jelenetet sorakoztat egymás után, ezekben a négy szereplő közel hatvan figurát kelt életre.

A darab zenei világa, a szinte operai igényű dalok stílusa a swingtől a tangón, a gospelen és a kantátán át a rock and rollig ível, és komoly énekesi teljesítményt követel - emelik ki, hozzátéve, hogy az előadás élő zenei kísérettel valósul meg: hangszeres muzsikusok - Adorján Zsófia, Baksa Péter, Bánky Géza és Szabó Dóra Karola - közreműködésével, Bókai Zoltán zenei vezető irányításával.

A Pécsi Balett Harangozó-díjas művésze, Molnár Zsolt koreográfus olyan mozgásvilágot teremtett a szereplők számára, amely a színészi teljesítménnyel egyenrangú alkotóelemévé nő az előadásnak - hangsúlyozzák a közleményben.

Az intézmény előadásai, amelyekre a PHSZ internetes oldaláról is vásárolhatók jegyek, kizárólag érvényes védettségi igazolvány és személyazonosításra alkalmas okmány felmutatásával látogathatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ