Negyven előadást tervez idén nyárra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
Dátum: 2021. május 28., péntek, 6:14

A féléves kényszerszünet után megkezdi országjárását a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház; a társulat augusztus 20-ig 40, székhelyen kívüli felkérésnek tesz eleget - tájékoztatta a színház az MTI-t szerdán.

Mint a közleményben írták, május 27-én a Vas megyei Vasváron lép színpadra a Zenthe Ferenc Színház társulata a Szent Péter esernyője című darabbal.

A következő három hónapban a tervek szerint negyven vendégjáték vár Nógrád megye színházára. A helyszínek között neves szabadtéri fesztiválok és turisztikai desztinációk is megtalálhatók, többek között a szentendrei skanzen, a Városházi Esték (Békéscsaba), a Muzsikál az Erdő (Mátra), a Kultkikötő (Balatonboglár), az Agria Játékok (Eger), az Esztergomi Várszínház, a Mandala Nyár (Nyíregyháza), valamint a Szarvasi Vízi Színház, de a társulat megfordul Sárvár, Gyöngyös, Jászberény, Nagykőrös és Sajószentpéter szabadtéri színpadán is.

A színház emellett folytatja turnéját a Déryné Program Országjárás Alprogramja keretében, főként Molnár Ferenc Az ördög és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabja kerül színre előadásukban az ország legtávolabbi járásaiban, például Edelényben, Zalaszentgróton vagy a Békés megyei Szeghalomban.

A budapesti Szkéné Színházban (Amit akartok - Vízkereszt), Szekszárdon (Tündérlaki lányok) és Cegléden (Lovagias ügy) az elmaradt előadásokat is pótolják.

Kitértek rá: a Koltai Róbert, a társulat emblematikus vendégművésze főszereplésével sikerre vitt Képzelt beteg és Lovagias ügy című produkció is jubileumához érkezik el július hónapban, előbbi Balatonbogláron, utóbbi Egerben ünnepelheti 50. előadását.

Mindezek mellett a színház vezetése dolgozik egy augusztusi, salgótarjáni szabadtéri fesztivál elindításán is, amelynek keretében legsikeresebb előadásaik, valamint a Tamási Áron Énekes madár című művéből készült színdarab premierjére kerülne sor a nógrádi megyeszékhelyen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ