Idén is megrendezik a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen
Dátum: 2024. április 18., csütörtök, 11:57

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban - közölte szerdán a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón a teátrum igazgatója.

Szabó Tibor úgy fogalmazott: a különböző színházi formákat kívánják megmutatni az érdeklődőknek, a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is segítségül hívó színpadi produkciókig.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) kultúráért is felelős alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a színházi fesztivál egyik kiemelkedő eseménye annak a tavasztól őszig tartó, Érezd Szombathelyt! elnevezésű, kulturális, idegenforgalmi és gasztronómiai rendezvényeket felvonultató sorozatnak, amelyet még 2020-ban indítottak a város önkormányzatának kezdeményezésére és támogatásával.

A Határvonalak Színházi Fesztivál nyitónapján a WS diákstúdiósai Örkény István egyperceseiből adnak elő a stúdiószínpadon. Ugyanezen a napon egy Vecsei H. Miklós által írt és rendezett esten Cseh Tamásra emlékeznek életének és dalainak felidézésével a nagyszínpadon, a színház Krúdy klubjában Weöres Sándor verseiről és szombathelyi kötődéséről folytatnak irodalmi beszélgetést, Pop up címmel pedig egyesélyegyenlőségi plakátkiállítás-sorozat is indul - mondta el Szabó Tibor.

Hozzáfűzte: május 31-én a közönség a Fitos Dezső Társulat táncszínházi előadását láthatja, amely a hajdan vándor életmódot folytató cigánysághoz köthető - kovács, drótos, teknővályó, vályogvető, mutatványos és zenész - mesterségeket mutatja be a tánc sajátos eszközeivel. Szintén aznap a Márkus Emília teremben mutatják be Légrády Gergely Fekete-fehér című monodrámáját Göttinger Pál előadásában, Ujj Mészáros Károly rendezésében.

Június 1-jén a nagyszínpadon a Radnóti Színház művészeinek előadásában mutatják be A vége című darabot, amelyet Bartis Attila regényéből írt Mikó Csaba és Nagy Péter István rendezett. Ugyanezen a napon a Márkus Emília színpadon a Forte Társulat előadásában a Borbély Szilárd által írt és Horváth Csaba által rendezett Akár Akárki című zenés produkciót láthatja a fesztiválközönség.

Június 2-án vasárnap a Weöres Sándor Színház társulatának közreműködésével gálaműsor keretében adják át a Holdbeli csónakos díjat, amelyet a színház legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó színészének és háttérdolgozójának ítélt oda a társulat, illetve átadják a közönségdíjat is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ