Vígmajális - Május elsején 128. születésnapját ünnepli a Vígszínház
Dátum: 2024. április 24., szerda, 10:29

Az idén is megrendezik a Vígmajálist: május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.

Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várják az érdeklődőket, a gyerekek számára pedig játékos foglalkozásokkal készülnek - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Ditrói Mór utcában kültéri programokat rendeznek, amelyeken a részvétel díjtalan. A programsorozat 14 óra 30 perctől az Így készült a Pinokkió című werkfilm vetítésével indul. A zenés darab alkotói arra törekedtek, hogy az ismert Pinokkió-feldolgozásokhoz képest minél többet megmutassanak az eredeti történet csapongó fantáziájából, játékosságából és humorából. A produkció keletkezéséről és próbafolyamatáról készült filmben bemutatják a műhelymunkát, valamint megismerhetők a szereplők és az alkotók gondolatai - írják a színház honlapján.

Délután három órakor Rudolf Péter igazgató ismerteti a 2024/25-ös évad bemutatóit. Ezt követően zenés műsorral várják a közönséget: a társulat művészei részleteket adnak elő a színház előadásaiból, a koncert műsorvezetője Brasch Bence lesz.

A gyereksarokban 14 és 17 óra között tartanak foglalkozásokat, lufihajtogatással, "víg-tetkó" készítéssel és arcfestéssel is várják a gyerekeket.

Délután dedikálást rendeznek a színház főbejárata melletti teraszokon.

Tizenegy órától a nagyszínpadon a VÍG125 dokumentum(játék)film előbemutatóját tartják a színház bérletesei számára, 18 órától pedig zártkörű díszbemutató lesz. A négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilm elmeséli a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat. Az archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtalálhatók a társulat egykori és mai tagjai.

A rendezvény részletes programja a https://www.vigszinhaz.hu/Vigmajalis_2024 linken érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Csak azon volna szabad csodálkoznunk, hogy tudunk még csodálkozni."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ