Hét bemutatóval készül az új évadra a Thália Színház
Dátum: 2024. április 25., csütörtök, 9:10

Kihirdette új évadát a Thália Színház: a 2024/2025-ös szezonban a nagyszínpadon három bemutató - A hülyéje, a Romantikus komédia és A miniszter félrelép -, míg a Télikertben négy premier látható.

A következő szezon címe a Visszatérések évada, ugyanis több kedvelt színész, szerző, rendező és történet is újra feltűnik a teátrumban - írják a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A nagyszínpadon október 12-étől látható Georges Feydeau A hülyéje című szerelmi bohózata, amelyet a színház főrendezője, Kelemen József állít színpadra. A darab főbb szerepeiben Katona Péter Dániel, Hevesi László, Czakó Julianna, Jámbor Nándor, Jaskó Bálint, Vida Péter, Mórocz Adrienn, Kövesi Csenge, Udvarias Anna, Szabó Erika és Hunyadkürti István látható.

December 7-én mutatják be Bernard Slade Romantikus komédia című vígjátékát, Szervét Tibor rendezésében. A darab főbb szerepeit Zayzon Zsolt, Sóvári-Fehér Anna, Mózes András, Udvarias Anna, Gubás Gabi és Tóth Eszter játssza.

Az évad második felében, 2025. február 22-én Tasnádi Csaba rendezésében tűzik műsorra Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatát. A produkció főbb szerepeiben Görög Lászlót, Vida Pétert, Gubás Gabit, Szabó Győzőt, Tamási Zoltánt, Szabó Erikát, Udvarias Annát és Szervét Tibort láthatja a közönség.

A Télikertben négy premierrel készülnek. Szeptember 27-én egy ősbemutatót tartanak, a Madám Bizsu című képzeletbeli dokumentumjáték az Arizona mulató századeleji világába repíti a nézőket. Az előadás címszerepét Molnár Piroska játssza, a darabot Göttinger Pál írta és rendezi. A további szerepekben többek között Mórocz Adrienn, Hevesi László és Bordás Barbara látható.

November 22-én egy, a teátrum számára fontos darabot mutatnak be, amelynek csaknem 60 évvel ezelőtt a Thália Színházban volt az ősbemutatója - emelik ki a közleményben. Mint írják, a Thália Színház és a Nézőművészeti Kft. koprodukciójaként tűzik műsorra Örkény István Tóték című művét, Kovács Lehel rendezésében és Mucsi Zoltán főszereplésével. Az előadásban Csarnóy Zsuzsanna, Kovács Krisztián, Kövesi Csenge és Tamási Zoltán is látható lesz.

Az évad második felében, 2025. február 14-én a Télikertben Zayzon Zsolt rendezésében mutatják be George F. Walker Bűnözőzsenik című vígjátékát, amely a maffia világába vezeti be a közönséget. Egy bandaháborúban mindig van egy nagyobb hal - a mi főhőseink ebben az esetben a legkisebb halak - írják a darabról, amelynek főbb szerepeit Bede-Fazekas Szabolcs, Katona Péter Dániel, Csarnóy Zsuzsanna, Domokos László és Kövesi Csenge alakítja.

A közlemény szerint az évad utolsó premierje 2025. április 25-én egy valódi sötét világot mutat be. Szikszai Rémusz rendezésében lesz látható Friedrich Dürrenmatt A csendestárs című műve. A produkció főbb szerepeit Görög László, Jaskó Bálint, Bede-Fazekas Szabolcs, Czakó Julianna, Tamási Zoltán, Jámbor Nándor és Mózes András játssza.

A Thália Színház társulatához Szabó Erika és Tóth Eszter is visszatér, több bemutatóban is találkozhat a közönség a színművészekkel. Új tagokkal is bővülni fog a társulat. Sóvári-Fehér Annát, aki eddig egyetemi hallgatóként lépett színpadra, a jövő évadtól a társulat tagjaként köszöntheti a közönség. Továbbá a Thália Színházhoz szerződött Katona Péter Dániel, aki a következő évadban két új előadásban is látható lesz, az egyikben főszereplőként.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ