Tizenkét bemutatót tervez a 2024/2025-ös évadban a Békéscsabai Jókai Színház
Dátum: 2024. április 25., csütörtök, 9:15

Tizenkét bemutatót tervez a 2024/2025-ös évadban a Békéscsabai Jókai Színház - közölte Seregi Zoltán igazgató szerdán sajtótájékoztatón.

Seregi Zoltán ismertetése szerint a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán négy bemutatót terveznek az új évadban. Radó Denise rendezi Pekár Gyula műve alapján a Kastély kölcsönbe című vígjátékot; Tege Antal rendezésében mutatják be Mikszáth Kálmán regénye alapján A Noszty fiú esete Tóth Marival című színművet.

Emellett két zenés darabot is láthat majd a közönség: Jókai Mór születésének 200. évfordulója előtt tisztelegnek a Szegény gazdagok című regényből készült Fatia Negra című musicallel, amit Katkó Ferenc rendez Kocsák Tibor zenéjére. Seregi Zoltán pedig egy különleges Shakespeare-előadást visz színre: a fiatalokat megszólító Hamletrock című darab dalszövegeit Zalán Tibor, zenéjét pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse jegyzi - tette hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban két bemutatót terveznek. Szabó Magda Kígyómarás című színművét Pataki András rendezésében láthatja a közönség. A darabban három szerepet az Újszínház, nyolc szerepet pedig a békéscsabai színház színészei játszanak. Az előadás az Újszínház repertoárjának részeként Budapesten is látható lesz - közölte az igazgató, hozzátéve, hogy a másik bemutató Tersánszky Józsi Jenő A kegyelmes asszony portréja című vígjátéka lesz, amit Halasi Imre állít színpadra.

Seregi Zoltán tájékoztatása szerint négy gyermekeknek szóló előadással készülnek: bemutatják a Vuk mesemusicalt Tarsoly Krisztina rendezésében. A Viharsarok Táncszínházzal közös produkció lesz egy betlehemes játék Gárdonyi Géza Karácsonyi álom című műve alapján, Koltay Gábor rendezésében. A Szent Anna-tó legendája című erdélyi mesét Csurulya Csongor rendezésében mutatják be, A Péter és Pál Lustaországban című meseoperettet pedig Bozsó József rendezésében láthatja a közönség.

A stúdiószínházban a tervek szerint két darabot láthat a közönség. Zalán Tibor Idegenek és ismerősök című "lélekhorrorját" Herczeg T. Tamás rendezi. Az előadást szeptember 20-án mutatják be a Munkácsy 180 emlékév részeként, és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg. Bartus Gyula írta és rendezi az egyfelvonásos Marie Antoinette - Harc a lelkekért, avagy a királyság vége című misztériumjátékot, emellett a tervek szerint bemutatják Varsányi Anna Legjobb barátnők című kétszereplős vígjátékát is.

Seregi Zoltán kitért arra is, hogy a Lázár Ervin programba A holdbeli csónakos című előadást jelölik, amelynek a bemutatója május elején lesz.

A bérletmegújítás április 29-től május 17-ig tart; új bérletet május 21-től lehet vásárolni - közölte Seregi Zoltán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Az igazság hatalmas, és győzedelmeskedni fog. Ez rendben is volna, csak az a baj, hogy nem így van. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ