Öt nagyszínházi bemutatót tervez a Veszprémi Petőfi Színház az új évadban
Dátum: 2024. május 9., csütörtök, 16:10

Öt nagyszínházi bemutatót tart a Veszprémi Petőfi Színház a 2024/2025-ös évadban - közölte keddi veszprémi sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

Oberfrank Pál elmondta: elsőként Bolba-Szente-Galambos Csoportterápia című musicaljét láthatja a közönség, Forgács Péter rendezésében. Ezt követi saját rendezésében Moliere Képzelt beteg című vígjátéka. Bakonyi Károly-Gábor Andor-Szirmai Albert Mágnás Miska című operettjét a 7. Rátonyi Róbert Operettfesztivál részeként mutatja be a teátrum társulata. Szép Ernő Lila akác című színműve Őze Áron rendezésében kerül színpadra.

A 8. Lélektől lélekig fesztivál előadásaként láthatja a közönség az évad utolsó nagyszínházi bemutatóját Justin Zackham forgatókönyve alapján a Bakancslista című vígjátékot Tasnádi Csaba rendezésében.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese, kreatív menedzsere elmondta, hogy a Grimm testvérek meséi alapján született Brémai muzsikusok című mesejátékot Módri Györgyi és Máté P. Gábor rendezésében láthatja a közönség. Ezt követi majd Bálint Ágnes meséje alapján a Frakk, a macskák réme című mesejáték bemutatója, Oberfrank Pál rendezésében. A Bonbon matiné beavató zenei programokkal várja majd a gyermekeket, a felsősöknek szól a Karaván Színház Szótagszámláló című élőzenés versszínháza. Végül az I m online című ifjúsági előadást nézhetik meg a fiatalok Tóth Géza rendezésében.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Topolcsányi Laura IMAgináció című darabja kerül színre Tasnádi Csaba rendezésében. Ezt követi majd a Volt egy fiú - Szécsi Pál 80 című koncert-színházi előadás, melyet Keller János állított színpadra. Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című drámáját Harsányi Zsolt rendezésében láthatja a közönség, Neil Simon-Marvin Hamlisch Kapj el! című musicaljét pedig Szomor György rendezésében adja elő a társulat.

Az évadot Peter Quilter Behavazva című vígjátéka zárja Őze Áron rendezésében.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) azt emelte ki, hogy a tavaly lezárult Európa Kulturális Fővárosa évadot követően fontos a kulturális értékek, eredmények továbbvitele, amely mások mellett a színház társulatának kiemelt feladata is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„A bűvész nem varázsló, csak színész aki a varázsló szerepét játssza. A színészről sem szokták letépni az álszakállt!"
Rodolfó
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ