A Csiky Gergely Színház tíz bemutatót tervez a következő évadban
Dátum: 2024. május 22., szerda, 10:44

Színdarabok és remek szerepek széles, színes palettáját kínálja a következő évadban a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek 2024/2025-ös műsortervében tíz bemutató szerepel - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Mészáros Tibor művészeti igazgatót idézve azt írták: egy évad összeállításának legnagyobb kihívása, hogy a repertoár a közönségnek és az alkotóknak egyszerre legyen izgalmasan szórakoztató, rejtsen magában klasszikus kedvenceket, ám újdonságokat is, és mindenekelőtt adjon esélyt a varázslatra, a katarzisra, melyet estéről estére együtt élhetnek át a színházban.

Több olyan bemutatóval is készülnek, melyek bár méltán híres színdarabok, mégis először kerülnek a Csiky Gergely Színház színpadára - jegyezte meg.

A teátrum ismertetése szerint a nagyszínpadon október 4-én láthatja a közönség Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című bohózatát Mészáros Tibor, november 15-én Pedro Calderon Huncut kísértet című komédiáját Ignacio García, december 13-án Dale Wassermann Száll a kakukk fészkére című drámáját Horváth Illés rendezésében.

Ugyancsak a nagyszínpadon kap helyet február 28-án Thornton Wilder A mi kis városunk című színműve, amelyet David Doiasvili rendez, és április 15-én Szigligeti Ede Liliomfi című zenés vígjátéka, amelyet Keszég László visz színre.

A műsortervben két kamaraszínpadi bemutató szerepel: Jon Fosse Őszi álom című drámája szeptember 28-án, Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája január 18-án látható először Kaposváron - közölték. Hozzátették, hogy rendezőként az előbbit Bérczes László, utóbbit Kelemen József jegyzi.

A teátrum kitért rá, hogy az egyetlen stúdiószínházi bemutató november 2-án Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színműve lesz Sarkadi Kiss János rendezésében, a darab a Csiky Gergely Színház, valamint a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány közös produkciója.

Kiemelték, a színház két darabbal kedveskedik a gyermek és ifjúsági korosztálynak. A Gimesi Dóra Hessmese című mesejátékát október 10-én a kamaraszínpadon Sipos Imre, Nemes-Nagy Ágnes Bors néni című zenés mesejátékát március 14-én a nagyszínpadon Mészáros Tibor rendezésében.

A korábban bemutatott nagysikerű darabok közül műsoron marad a Legénybúcsú, a Meseautó, A Riviéra vadorzói, a Csoportterápia, az Illatszertár, a Csókos asszony, a Variációk egy rablásra, a Dunakanyar, a Kovács Sándor, a Hupli!, az Aladdin, és a Túl a Maszat-hegyen című előadás - sorolták.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ