Több mint 73 ezer nézője volt a zalaegerszegi színháznak
Dátum: 2024. június 17., hétfő, 9:14

A koronavírus-járvány előtti időszakhoz közelített az elmúlt évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház nézőinek száma, a szezonban összesen 257 előadást tartottak saját intézményükben vagy más településeken több mint 73 ezer néző előtt - mondta el a pénteki évadzáró társulati ülésen a teátrum igazgatója.

Besenczi Árpád arról számolt be, hogy a legtöbb néző az Indul a bakterházra volt kíváncsi.

A zalaegerszegi színház nemrég 55 millió forintot nyert eszközbeszerzésre és 27 milliót előadóművészeti pályázat támogatásaként, így hamarosan megújulhat a nézőtéri és színpadi fény- és hangtechnika, a teherlift és az ügyelői rendszer - jelezte a színész-igazgató.

Az évad során történt legfontosabb események között említette, hogy Ecsedi Erzsébet színművész ősszel megkapta a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját. Megünnepelték a színház megnyitásának 40. évfordulóját. Néhány hete pedig lezárult a rendőrségi vizsgálat, amely nem állapított meg más felelőst abban a színpadi balesetben, amelynek során Besenczi Árpád elveszítette egyik ujjpercét - elevenítette fel maga az érintett.

Az évadzárón adták át a színház hagyományos díjait is a társulati tagoknak és más színházi dolgozóknak. A színpadi szerepei alapján a Színházbarátok Körének elismerését Magyar Cecília kapta, a közönségdíjas előadás az Annie, a kis árva lett, a közönségdíjas színész pedig Besenczi Árpád. Ugyancsak az alakításai miatt vehetett át díjat Fritz Attila, Kovács Martin és Szakály Aurél, Szabó József gazdasági igazgató pedig nyugdíjba vonulása kapcsán kapta meg a Pro Theatro díjat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ