Öt új tagot köszönt, és új bemutatókkal is készül a következő évadban a Magyar Színház
Dátum: 2024. július 1., hétfő, 9:30

Öt új társulati tagot köszönt, és új bemutatókkal is készül a 2024/25-ös évadra a Magyar Színház, ahol több régi közönségkedvencet is láthat majd a közönség.

A teátrum pénteki közleménye szerint új tagként csatlakozik a színház társulatához Trokán Anna, Haumann Máté, Szemenyei János, Viczián Ottó és Fülöp Kristóf.

Az évad új előadásai közül kettőt kifejezetten a Magyar Színház számára írtak. Ezek közül novemberben a színházi nevelési műhely új produkcióját, Romankovics Eda Káin és Ábel ringbe száll című komplex színházi nevelési előadását láthatja majd a közönség, december 6-án pedig bemutatják Nagy Viktor rendezésében Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi szerzőpáros Koldus és királyfi című musicaljét, Mark Twain regénye alapján.

A nagyszínpadon októbertől újra látható lesz Berg Judit regényének felújított, színpadi változata a Rumini Ferrit-szigeten című mesejáték, William Shakespeare Hamlet című műve Eperjes Károly rendezésében pedig 2025. február 7-én debütál. Április 11-én Pozsgai Zsolt, Nagy Tibor és Bradányi Iván A kölyök című musicaljét Nagy Viktor rendezésében mutatják be, de Nagy Viktor rendezi a Legyetek jók, ha tudtok című zenés családi előadás felújított változatát is, amely májustól lesz látható.

A Sinkovits Imre stúdiószínpadon szeptembertől Eperjes Károly előadásában Az igazat mondd, ne csak a valódit című darab, április 4-től Carlo Goldoni A legyező című vígjátéka, valamint az évad során Hamvas Béla monodrámája, A bor filozófiája is színpadra kerül.

Műsoron maradnak az olyan, szinte minden alkalommal teltházzal játszott darabok, mint a Valahol Európában, de újra látható lesz az Ezeregy éjszaka, a Madagaszkár, A kincses sziget, A muzsika hangja, a Harisnyás Pippi, az Időfutár, a Tündér Lala, az Oliver!, a Tüskevár, az Utánképzés ittas vezetőknek, vagy a Rómeó és Júlia is. A korábbi évadból a Sinkovits Imre színpadon a Jó estét nyár, jó estét szerelem, a Házasságon innen, házasságon túl és a Tizenhét hattyúk című előadások lesznek láthatók.

A legfiatalabb korosztályt három egymásra épülő, rövid, könnyed programmal várják. A Leporelló sorozat Hangora című előadása hathónapos kortól, a Herfli egyéves kortól, a Lippogó pedig a másfél évnél idősebb gyerekeknek kínál színházi élményt.

A tantermi és a színházi nevelési előadások közül az Ezerarcú, az I SCREEN, a Kő, papír, olló és a Szárazság lesz látható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ