Hírek

Megkezdődött az Országos Színházi Találkozó hétfőn Kaposváron. A szemlén, amelynek házigazdája a Csiky Gergely Színház, egy hét alatt tizenhat előadást láthat a közönség, de számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket.

Hírek

Idén ünnepli 35. évadát a régi török temető helyén épült Esztergomi Várszínház, a június 26-i évadnyitón a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói mutatják be Csokonai Tempefői című művének feldolgozását - közölték az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje, a Hamupipőke című operettmusical, valamint a Hófehérke és a hét törpe című családi táncelőadás is szerepel a Budapesti Operettszínház 2023/24-es évadában.

Hírek

Június 14. és augusztus 21. között minden este programmal várja a színházkedvelőket a Szarvasi Vízi Színház, ahol idén már a 14. évadot rendezik meg.

Hírek

A Nemzetközi Történetmesélő Fesztivállal, az első Karinthy New Wave Festivallal júniusban, az új évadban pedig több bemutatóval várja a közönséget a Karinthy Színház - mondta el Olt Tamás a jövő évad terveit bemutató csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hírek

Május 24-én mutatják be Hunyady Sándor A három sárkány, avagy a három nagynéni című vígjátékát a Békéscsabai Jókai Színházban. Az évad utolsó nagyszínpadi előadását Katkó Ferenc rendezi.

Hírek

Tíz bemutatót tart a jövő évadban az Örkény István Színház, amely húszéves jubileumát ünnepli és ebből az alkalomból számos kísérőprogram gazdagítja műsorát.

Hírek

Öt nagyszínházi bemutatót tart a Veszprémi Petőfi Színház a 2024/2025-ös évadban - közölte keddi veszprémi sajtótájékoztatóján a színház igazgatója.

Hírek

Négy saját bemutatóra készül a Gyulai Várszínház az új, 61. évadban, amely június 28-tól augusztus 17-ig tart - közölte a teátrum igazgatója kedden beharangozó sajtótájékoztatón.

Hírek

Szabó Magda Az őz című regényének dramatizált változatát mutatják be május 8-án a Békéscsabai Jókai Színház stúdiószínházában Tege Antal rendezésében.

Hírek

A Miskolci Nemzeti Színházban a szeptemberben induló új színházi évadot Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettjével indítják, amelyet Szőcs Artur rendezésében láthat a közönség - közölte az MTI-vel a teátrum pénteken.

Hírek

Bejelentette jövő évadának bérletes bemutatóit a Vígszínház: a Liliomfi, a Büszkeség és balítélet, valamint a Rémségek kicsiny boltja című darabot is műsorra tűzik.

Hírek

Tizenkét bemutatót tervez a 2024/2025-ös évadban a Békéscsabai Jókai Színház - közölte Seregi Zoltán igazgató szerdán sajtótájékoztatón.

Hírek

Mintegy 117 ezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház csaknem 400 előadását a záruló 2023/2024-es évadban - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően az MTI-vel pénteken.

Hírek

Csaknem 102 ezren látták a most záruló 2023-2024-es évadban a Szegedi Nemzeti Színház saját előadásait - közölte Barnák László főigazgató kedden.

Hírek

Húsz év után tér vissza a székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadára a Hegedűs a háztetőn című világhírű musical - közölte a székesfehérvári önkormányzat az MTI-vel.

Hírek

Nyári eseménysorozatot szervez a Thália Színház Salföldön: 47 programmal, köztük kamaraelőadásokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja a közönséget a Thália Nyárikert június 14. és augusztus 24. között.

Hírek

Tíz - köztük egy muravidéki és egy vajdasági - társulat méretteti meg magát a május 30. és június 2. között zajló Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában - közölték a seregszemle szervezői az MTI-vel csütörtökön.

Hírek

Színdarabok és remek szerepek széles, színes palettáját kínálja a következő évadban a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek 2024/2025-ös műsortervében tíz bemutató szerepel - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Hírek

Június 1-jén kezdődik a magyarországi nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten. A VII. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 18 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.

Hírek

Hat bemutatót tervez a jövő évadban az Újszínház, amely a Zsákbamacska című zenés játékot, a Caligula helytartója című drámát és a Süsü, a sárkány kalandjai című mesejátékot is műsorra tűzi.

Hírek

Magyar és világsztárok, bemutatók, valamint exkluzív produkciók kínálatával készül a Margitszigeti Szabadtéri Színház a 2024-es szezonra, amely május 19-től szeptemberig várja a közönséget.

Hírek

Új szereposztással tér vissza a Madách Színház színpadára a musicalirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, A nyomorultak (Les Misérables). A darabot szeptember 20-21-22-én mutatják be, hármas szereposztásban.

Hírek

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

Hírek

Május 4-én lesz nyolcvan éves Huszti Péter Kossuth-díjas színész, rendező, a nemzet művésze, a Corvin-lánc kitüntetettje. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ A bölcs udvariassága, hogy színleli a középszerűt."
Balázs Tibor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ