Hírek
Nagy Endre kabaréja címmel tartja első bemutatóját az idei évadban az Örkény Színház; Kárpáti Péter darabját Novák Eszter rendezésében láthatja a közönség október 13-tól – tájékoztatott a társulat.
Hírek
Megkezdődött az évad a Magyar Színházban; az első bemutatót szeptemberben tartják. Anouilh: Becket, avagy isten becsülete című drámáját Csiszár Imre rendezésében láthatja a közönség – közölte hétfői évadnyitó társulati ülése után a teátrum.
Hírek
Térey János: Asztalizene című drámájának ősbemutatója a Radnóti Színház és a Budapesti Őszi Fesztivál együttműködése eredményeként október 20-án és 21-én lesz.
Hírek
A Koldusopera, a Bárka Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója szeptember 16-án a 15. Pilseni Nemzetközi Színházi Fesztiválon vendégszerepel – tájékoztatott az előbbi teátrum sajtóreferense.
Hírek
A tavaly decemberben elhunyt Vágó Nelly díszlettervezőre emlékeznek szeptember 5-én a Magyar Állami Operaházban abból az alkalomból, hogy az alkotó aznap lenne 70 éves – közölte Várkonyi Judit sajtóreferens csütörtökön.
Hírek
Ünnepi hetet rendez Az Operaház Fantomja 500., jubileumi előadása alkalmából a Madách Színház szeptember 18. és 25. között – közölte Szirtes Tamás igazgató szerdán Budapesten.
Hírek
Daniel Mesguich, neves francia színész, rendező és színészpedagógus az Új Színház és a Francia Intézet meghívására érkezett Budapestre, hogy tíznapos műhelymunka keretében együtt dolgozzon a színház társulatával.
Hírek
Vári Éva és Kulka János jótékonysági előadást tart az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálat (AATSZ) javára szeptember 3-án a Thália Színházban.
Hírek
Életének 92. évében pénteken este elhunyt Spéter Erzsébet kulturális mecénás – tudtuk meg a budapesti Szent Ferenc Kórháztól.
Hírek
Drakula címmel musical-ősbemutatót láthat a közönség csütörtökön Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon; a címszerepet Pintér Tibor alakítja.
Hírek
Háromszoros platinalemez lett a Rómeó és Júlia című musical DVD-változata, a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2005-ben rögzített műből már több mint tizenkétezer darabot adtak el – jelentette be Lőrinczy György pénteken a Tisza-parti városban.
Hírek
Hetedik alkalommal rendezik meg a Vidám Művek Fesztiválját, amely az idén október 15-én kezdődik Budapesten, a Merlin Színházban –közölte a Magyar Szín-Játékos Szövetség csütörtökön.
Hírek
A már évek óta az L1 Független Táncművészek Társulása befogadójaként működő színházi tér most a prózai és zenés színházak felé is kitárja kapuit. Míg az L1 Táncművek kortárs táncosok körében hirdetett meg Residency-programot, a Bakelit M. A. C. az alábbi feltételekkel kívánja segíteni a kiválasztott tehetséges prózai és zenés társulatokat.
Hírek
Nyílt nappal várja a közönséget a fővárosi Vígszínház: szombaton déltől a nézők belepillanthatnak a készülő előadások próbáiba, a művészek idegenvezetésével végigjárhatják a teátrumot, meghallgathatják a színészzenekar koncertjét is – közölte a játszóhely.
Hírek
A 6. Kortárs Drámafesztivál Budapest keretében nemzetközi szemináriumot szerveznek Dráma és posztdramatikus színház címmel magyar, német és közép-kelet európai fiatal kritikusok, dramaturgok, rendezők valamint színházelmélettel foglalkozó fiatal szakemberek számára.
Hírek
Ma érkezik Budapestre a Theodor Körner nevű hajó, amelynek fedélzetén 13 ország 120 művészének részvételével rendeznek programokat a Dunai Odüsszeia című eseménysorozat keretében.
Hírek
Számos színházi előadás, valamint szakmai beszélgetés és koncert is szerepel a XVI. Kolibri Fesztivál ez évi programjában, a rendezvényt szombaton tartják Budapesten, a Kolibri Színházban és az épület előtti Jókai téren – közölte a teátrum csütörtökön..
Hírek
Izrael lesz az idén a Kortárs Drámafesztivál díszvendége, a rendezvényt november 22. és december 3. között tartják Budapesten – tájékoztatták a szervezők szerdán.
Hírek
A zsámbéki nyári színházi műsor ez évi kiemelkedő előadásaként Osztrovszkij Vihar című darabját mutatják be csütörtökön a műemlék helyszínen, az egykori rakétabázison – közölte a programok szervezője Mátyás Irén.
Hírek
Idén lesz tíz esztendős a FŐNIX Művészeti Műhely. A Színházi Műhely 31 bemutatója, a színiiskola közel 100 vizsgaelőadása, több film, nyári táborok, imprószínházi napok, karácsonyi díszelőadások, vagyis rengeteg munka és siker áll mögöttük. Aki szeretne itt tanulni, még megteheti!
Hírek
A 35 éves Jennifer Garner magába bolondítja az 59 éves Kevin Kline-t a Broadway-n a Cyrano de Bergerac romantikus komédiában.
Hírek
A Bárka Színházban a jövő héten kezdődik a munka; a színház első bemutatói között láthatja a közönség a következő évadban Mundruczó Kornél és Bíró Yvette Frankenstein-terv című darabját, Mundruczó Kornél rendezésében – tájékoztatott a teátrum.
Hírek
Hetven éve, 1937. augusztus 16-án született Madaras József Kossuth-és Balázs Béla-díjas színész, érdemes művész.
Hírek
Új magyar musical, a Szentivánéji álom ősbemutatója szerepel a jövő évi Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, a világzenei alapokon építkező darab zeneszerzője Szakcsi Lakatos Béla, szövegírója Müller Péter Sziámi, a rendező pedig Kerényi Miklós Gábor – jelentette be a fesztivál igazgatója pénteken a Tisza-parti városban.
Hírek
Továbbra is középiskolákban, de ezúttal már felnőtt nézőknek is játssza a Krétakör Színház „hamlet.ws" című produkcióját augusztus 14-től – közölték a szervezők.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ