Hírek

Tizedik, jubileumi évadára készül a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, mely június elejétől augusztus végéig több mint húsz előadással, musicalekkel, vígjátékokkal, operettekkel, rockoperával várja a közönséget - közölte Duka Félix igazgató hétfőn a homokháti kisvárosban.

Hírek

A King Lear Show című előadás ősbemutatójára készül a Nemzeti Színház: a produkció egy televíziós csatorna stúdiójában játszódó valóságshow-t jelenít meg. Az ősbemutatót május 10-re tervezi a budapesti teátrum.

Hírek

Átadták a Psota Irén-díjat: az elismerést Kiss Mari színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító és örökös tagja vehette át kedden a budapesti Rózsavölgyi Szalonban megrendezett ünnepségen.

Hírek

Március 8-án lesz hatvanéves Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Tizennyolc produkció érkezik tizenegy országból a 11. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet április 6. és 28. között rendeznek meg a Nemzeti Színházban.

Hírek

Márciustól angol felirattal látható négy előadás, A diktátor, A nagy Gatsby, a Kabaré és a Sirály a Vígszínházban - tájékoztatta a teátrum az MTI-t hétfőn.

Hírek

Kamarakiállítás nyílt pénteken a Nemzeti Színházban, a tárlat a teátrum szombati premierjéhez, Sík Sándor István király című darabjához kapcsolódik.

Hírek

Hat nagyszínpadi előadást mutat be a 2024-2025-ös évadban a Hevesi Sándor Színház.

Hírek

Elhunyt Hunyadkürti György; a kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészét életének 73. évében hétfőn, váratlanul érte a halál - tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Hírek

Sík Sándor István király című művének színpadi adaptációját mutatja be a Nemzeti Színház március 2-án Berettyán Nándor rendezésében - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Életének 76. évében elhunyt Menkó Terézia, az egri Gárdonyi Géza Színház örökös tagja, egykori gazdasági igazgatója - tudatta honlapján szerdán a teátrum.

Hírek

Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadban - jelentette be Vándorfi László, a színház igazgatója a bakonyi vármegyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Hírek

Május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című koncertshow nyitja meg a szezont a fertőrákosi barlangszínházban, ahol szeptember közepéig mintegy harminc előadást mutatnak be - hangzott el az évadhirdető sajtótájékoztatón csütörtökön Sopronban.

Hírek

Századik alkalommal látható A diktátor című előadás a Vígszínházban; az emblematikus filmből készült zenés színpadi átiratot ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével láthatja a közönség.

Hírek

A Csoda című komédiát mutatja be a Vígszínház pénteken; Schwajda György művét Dino Benjamin rendezésében tűzik műsorra.

Hírek

Gyermek-ifjúsági előadásként, egy felvonásban állítják színpadra Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékát Halasi Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész rendezében a Békéscsabai Jókai Színházban március 26-án.

Hírek

David Doiasvili rendezésében mutatják be az Ármány és szerelem című művet a Vígszínházban szombaton. Friedrich Schiller drámáját újszerű, univerzális üzeneteket hordozó formában láthatja a közönség - közölte a színház az MTI-vel.

Hírek

VárLak címmel rendeznek fesztivált március végén a veszprémi Kabóca Bábszínházban. A kétnapos rendezvény keretében nyitják meg hivatalosan a bábszínház új játszóhelyét - közölte az intézmény igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

Hírek

A Rém rendes vendég című komédiát mutatja be a Játékszín Cseke Péter rendezésében április 6-án. A Magyarországon először látható darabot Hernádi Judit, Horváth Lili és Nagy Sándor főszereplésével tűzik műsorra.

Hírek

A koncertek mellett vígjáték, musical, opera- és néptáncest, hét színházi produkció várja a közönséget nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán - tájékoztatták a fesztivál szervezői az MTI-t.

Hírek

Újraindul a Színház házhoz megy program a Békéscsabai Jókai Színházban. Moliere Tartuffe című művét tavasszal tíznél több iskolába viszik el - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Hírek

Horváth Csaba rendezésében mutatják be A hazug című komédiát szombaton a Pesti Színházban; Carlo Goldoni művének középpontjában Lelio áll, aki városról városra vándorol, közben hazugságaival zsonglőrködik.

Hírek

Megújult programokkal várja a Vígszínház művészetközvetítő műhelye azokat, akiket érdekelnek a színház kulisszatitkai vagy kipróbálnák magukat színházi helyzetekben - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Hírek

Hetvenhárom éves korában elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró - tudatta Pásztor László, Erdőkertes polgármestere hétfőn Facebook-oldalán.

Hírek

Végső búcsút vettek Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésztől, a nemzet színészétől kedden Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ