Hírek

Az egyik legismertebb, A só című népmesét viszi színre a kecskeméti Ciróka Bábszínház. Az előadáshoz egy játékos feladatsort is összeállítottak.

Hírek

Kilencedik alkalommal adott otthont a Nemzeti Színház a Pajtaszínházi Szemle előadásainak, melynek alkalmával a 19 vármegye 19 településének színjátszócsoportjai mutatták be az elmúlt hónapokban készült produkcióikat.

Hírek

Varsányi Anna vígjátékát, Az öltöztetőt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Stúdiószínháza Tarsoly Krisztina rendezésében, Nagy Erika, Kiss Viktória és Lénárt László előadásában február 2-án.

Hírek

Együttműködési megállapodással erősíti stratégiai partnerségét a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) - közölte a Soproni Egyetem szombaton az MTI-vel.

Hírek

Csíky András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, UNITER-életműdíjas erdélyi magyar színművészt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) saját halottjának tekinti - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Benedek Miklós Kossuth-díjas színészt, színházi rendezőt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a saját halottjának tekinti - közölte a tárca az MTI-vel.

Hírek

Kultúrszösz elnevezéssel felnőtteknek szóló előadássorozatot indít a Békéscsabai Napsugár Bábszínház - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Lenkefi Zoltán igazgató.

Hírek

Waskovics Andrea nyerte el idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt Az üvegcipő és a Pinokkió című előadásokban nyújtott alakításaiért a Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

Hírek

Kiss Diána Magdolna, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze vehette át az idén a Domján Edit-díjat.

Hírek

Meghirdették a jelentkezést a 2024-es Thealter nemzetközi színházi fesztiválra, melyet a tervek szerint jövő július 26. és augusztus 3. között rendeznek meg Szegeden - tájékoztatta a szervező MASZK Egyesület az MTI-t.

Hírek

Az Újszínház főrendezői posztját Pataki András Jászai Mari-díjas rendező tölti be december elsejétől - tájékoztatta a budapesti intézmény az MTI-t pénteken.

Hírek

December 16-án lesz nyolcvanéves Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az MTVA Sajtóaarchívumának anyaga:

Hírek

Tizennegyedik alkalommal adták át hétfőn este a Karinthy Színházban a Magyar Teátrum Díjat, amellyel a színházi háttérszakmák legjobbjait díjazzák - tájékoztatta a Magyar Teátrumi Társaság kedden az MTI-t.

Hírek

Kilencvenkét éves korában kedden elhunyt Barkó György színművész, a Pécsi Nemzeti Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának egykori tagja - tudatta a pécsi teátrum szerdán az MTI-vel.

Hírek

Az ügynök halála című darabot mutatják be a Centrál Színházban február 24-én; Arthur Miller drámáját Stohl András főszereplésével tűzik műsorra, Alföldi Róbert rendezésében.

Hírek

Két saját produkcióval várja a közönséget a téli-tavaszi kamaratermi sorozatban a Gyulai Várszínház - közölte a teátrum közleményben.

Hírek

Január 26-án mutatják be Shakespeare Macbeth-jét Pataki András rendezésében a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

Hírek

Életének 94. évében elhunyt Csíky András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, UNITER-életműdíjas színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja - közölte szombaton honlapján az erdélyi teátrum.

Hírek

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedd reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész - tájékoztatta a család az MTI-t.

Hírek

"Tragikus sorsú komika vagyok. Tragikus hősnőket hordozok magamban. Ebből valamit próbálok érzékeltetni akkor is, amikor komikaként megyek a színpadra" - nyilatkozta Schütz Ila Jászai Mari-díjas színésznő, kiváló művész, a magyar színjátszás egyik legeredetibb és legsokoldalúbb komikája, aki nyolcvan éve, 1944. január 5-én született. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

A Nemzeti Színházban lefolytatott vizsgálat eredménye és az elmúlt hónap tapasztalatai is azt mondatják vele, akkor jár el felelősséggel, ha visszavonja a felmondását - nyilatkozta Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Hírek

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondásának visszavonását. A Nemzeti Színház vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a teátrumban novemberben történt balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség.

Hírek

Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai pénteken Budapesten - közölte a Nemzeti Színház.

Hírek

Bornemisza Péter magyar nyelvű Élektra-átdolgozását, a Magyar Elektrát láthatja a közönség Valló Péter rendezésében szombaton, a Vígszínház Házi Színpadán.

Hírek

December 14-én lesz hetvenöt éves Lázár Kati Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, kiváló művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, mint amennyi bajt okoz a látszata."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ