Hírek

Rendhagyó Hamlet-előadást tűzött műsorra az Aradi Kamaraszínház: az amerikai John Blondell rendezése aradi, szegedi és resicabányai színészek előadásában látható - közölte hétfőn az MTI-vel az aradi teátrum.

Hírek

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított produkciót mutat be Vízkereszt vagy bánom is én címmel a József Attila Színház szombaton; William Shakespeare darabját Nádasdy Ádám fordításában, Kiss Csaba rendezésében tűzik műsorra.

Hírek

December 9-én lesz hetvenéves Dörner György Kossuth-díjas színész, színigazgató, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze kapta idén a Kaszás Attila-díjat. Az elismerést a színművész kedden a Vígszínházban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

Hírek

Új hagyományt teremt a Budapest Bábszínház: idén először a nézőkkel együtt búcsúztatja az óévet a Dekameron 2023 előadással, valamint a színház idén is a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel együttműködve gyermekotthonokban élő gyerekek kívánságait teljesíti.

Hírek

Életének 80. évében hétfőn elhunyt Mátray László-Gyula színművész, rendező, színházi szakíró, író, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egykori tagja, a Thália Diákszínpad volt vezetője - tudatta az MTI-vel a temesvári teátrum.

Hírek

A Fekete Péter című zenés darabot mutatja be a 20 éves Centrál Színház december 8-án; az előadás különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon.

Hírek

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.

Hírek

Ötvös András és ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével mutatják be az Amadeus című darabot a Pesti Színházban; az előadás szombattól látható, Hegedűs D. Géza rendezésében.

Hírek

Életének 81. évében elhunyt Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Nemzet színésze, a Halhatatlanok Társulata és a Radnóti Miklós Színház örökös tagja - tudatta a teátrum szombaton az MTI-vel.

Hírek

Saját halottjának tekinti Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) - közölte a tárca az MTI-vel.

Hírek

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója hétfőn benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek; a direktor a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultáig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel.

Hírek

A magyar atléták szellemi és mentális feltöltődése érdekében együttműködési megállapodást köt a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) és a Budapesti Operettszínház a 2023/24-es évadra.

Hírek

Több év kihagyás után tavasszal visszatér a budapesti színházak éjszakája: március 23-án 46 fővárosi teátrum várja különleges programokkal a közönséget.

Hírek

Németh Judit, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Soltész Bözse, a Pesti Magyar Színház, Keresztes Sándor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és Felhőfi-Kiss László színművész veheti át idén a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat.

Hírek

Pinokkió címmel új zenés darabot mutat be a Vígszínház december 9-10-én. Presser Gábor zeneszerző és Sztevanovity Dusán szövegíró A padlás óta először dolgozott együtt musicalen.

Hírek

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Hírek

A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseményének, az Országos Színházi Találkozónak ad otthont a kaposvári Csiky Gergely Színház 2024. június 10. és június 16. között: az eseményen OFF-programok, tánc, cirkusz, zene, kiállítás és gasztronómia is várja a színházművészet iránt érdeklődőket.

Hírek

December 2-án, szombaton 11 órakor vesznek végső búcsút Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésztől a Farkasréti temető Művészparcellájában - közölte a József Attila Színház hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Decemberben új előadásokkal jelentkezik az Örkény Stream: a Örkény István Színház kínálatában a Macskajáték 2012-es felvétele, a George Orwell 1984 című regénye alapján készült 84 című előadás és az Anyám tyúkja 2. című produkció látható.

Hírek

Az Európai Színházi Unió tagjává vált a Miskolci Nemzeti Színház.

Hírek

Saját halottjának tekinti Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

Hírek

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították - tájékoztatta a teátrum szombaton az MTI-t.

Hírek

Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja - tudatta a teátrum csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója - közölte a Nemzeti Színház hétfőn a Magyar Nemzettel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ