Hírek

Négy bemutatót tervez a 2023/2024-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, kiemelten megcélozva idén a felnőtt közönséget is - mondta Varga Anna marketingmenedzser kedden az MTI-nek.

Hírek

A SZINkópé Fesztivállal kezdi évadát hétvégén a szegedi Kövér Béla Bábszínház - tájékoztatta a kulturális intézmény az MTI-t.

Hírek

Idén tizenhárom produkció lesz látható az eSzínház Fesztiválon, az eszinhaz.hu weboldalon szeptember 22. és október 1-je között.

Hírek

Hagyományosan az egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivállal veszi kezdetét szeptember 2-án a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház új évada, amely három új bemutatóval és korosztályos repertoárelőadásokkal is várja a közönséget.

Hírek

Tíz premierrel, köztük öt nagyszínházi produkcióval várja a közönségét a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) a 2023/24-es évadban - jelentette be a társulat igazgatója a - hagyományteremtő szándékkal - a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szőlőbirtokán tartott keddi évadnyitó sajtótájékoztatón.

Hírek

Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenharmadik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit - közölte a szervező Magyar Teátrum Nonprofit Kft. hétfőn közleményben az MTI-vel.

Hírek

Kiállítás, könyvbemutató, díszelőadás és ünnepi koncert várja augusztus 24-én a Miskolci Nemzeti Színház közönségét a teátrum fennállásának kétszázadik évfordulója alkalmából.

Hírek

Száz éve, 1923. augusztus 19-én született Gera Zoltán Kossuth-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Két európai film színpadi adaptációja és két kortárs magyar dráma ősbemutatója is szerepel az Orlai Produkció őszi-téli premierjei között - közölte a színház hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Szereplőváltozás lesz az Operagálán: a szombati rendezvényen Francesco Demuro lép színpadra Nadine Sierrával - tájékoztatta a Margitszigeti Színház hétfőn az MTI-t.

Hírek

A budapesti Centrál Színház idei sikerdarabját, a 2:22-t láthatja a közösség hétfőtől több mint másfél héten át esténként a Szigliget Várudvarban.

Hírek

Hetvenhat éves korában elhunyt Balázsovits Lajos, a nemzet színésze, színházi rendező, színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja - tudatta a Nemzeti Színház szerdán az MTI-vel.

Hírek

Útkeresők címmel Petőfi Sándor A helység kalapácsa című műve alapján készült előadással turnézik az idén a 45 éves vajdasági Tanyaszínház - számolt be róla a szabadkai Pannon RTV az előadás előkészületeit bemutatva.

Hírek

Tizenkét bemutatóval készül az új évadban az újjászületett Csokonai Nemzeti Színház - Debrecen. A teátrum szeptember közepén nagyszabású gálával indítja a szezont.

Hírek

Szeptember 9-én szervezi meg az Örkény Színház évadnyitó programját, az Örkény Kertet, amelyen a közönség a teátrum művészeivel találkozhat, koncerteken, gyerekprogramokon vehet részt és kedvezményesen válthat jegyet az előadásokra.

Hírek

Két játszóhellyel vág neki a debreceni Vojtina Bábszínház az új évadnak, amelyben kiemelt feladat lesz, hogy a második játszóhelyet megtöltsék szakmai tartalommal, integrálják a mindennapokba, és előkészítsék a Vitéz László interaktív bábteret - közölte Asbóth Anikó igazgató a bábszínház csütörtöki évadnyitóján.

Hírek

Tíz új bemutatóval várja a nagyközönséget a Katona József Színház új évada: a teátrumban többek között Az ember tragédiája, a Psyché és a Sorstalanság tantermi előadása is színre kerül - tudatta az intézmény kedden az MTI-vel.

Hírek

Hét nagyszínházi és hat kisszínházi premierrel, köztük egy önálló táncszínházi bemutatóval, valamint két gyermekdarabbal készül a 2023/2024-es évadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

Hírek

Három premierrel és a korábbi években bemutatott több produkcióval, négy új bábszínész érkezésével készül az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

Hírek

A Gyulai Várszínház 60. évada az elmúlt évekhez hasonlóan gazdag, sokszínű, a nézőszámot, a jegyárbevételt, a közönségvéleményeket tekintve pedig még azoknál is sikeresebb volt - tájékoztatta a teátrum csütörtökön közleményben az MTI-t.

Hírek

Négy színháztermi és négy felolvasószínházi bemutatóval készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amelynek nézői csaknem ötven előadásból választhatnak majd - közölte az MTI-vel a színház szerdán.

Hírek

Bemutató, felolvasószínház és határon túli vendégprodukció is szerepel a Zsámbéki Nyári Színház augusztusi műsorán - áll a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hírek

A Katona József Színház Médeia című produkciójával kedden kezdődik a 33. Thealter fesztivál Szegeden, a hatnapos rendezvényen klasszikus művek kortárs adaptációit, személyes történeteket, női sorsokat, zenés előadásokat láthatnak a nézők, de lesznek performanszok és közösségi színházi előadások is - tájékoztatta a szervező MASZK Egyesület az MTI-t.

Hírek

Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas színművészt, érdemes művészt, a nemzet színészét a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti - közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

Hírek

Pénteken a várszínpadon mutatják be a Pengetangó című darabot, amely a Gyulai Várszínház 60. évadának második saját bemutatója lesz.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ