Hírek

A Színházi Kritikusok Céhe Jövő díját a celldömölki Soltis Lajos Színház kapja 2023-ban - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Hírek

Kassai Ilona Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő július 8-án lesz kilencvenöt éves Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Háromtagozatos teátrummá fejlesztik a Csokonai színházat, amelynek hivatalos neve mostantól Csokonai Nemzeti Színház - Debrecen - jelentette be Mátyássy Szabolcs, az intézmény új igazgatója a következő évad bemutatóit ismertető sajtótájékoztatón kedden a színház felújított Kossuth utcai épületében.

Hírek

Hat nagyszínpadi, ezek közül öt bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a következő évadban - közölte a teátrum szombaton az MTI-vel.

Hírek

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése támogatta az ügyvezető igazgató kérését, így 2023. június 30-án távozik a Zenthe Ferenc Színháztól Simon Lajos, a színház alapító igazgatója - tájékoztatta az MTI-t kedden a színház.

Hírek

Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai hétfőn Budapesten - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.

Hírek

A két hónapos téli bezárás ellenére több mint hetvenháromezren látták a Szegedi Nemzeti Színház előadásait a most záruló 2022-2023-as évadban - közölte Barnák László főigazgató.

Hírek

Összművészeti esttel és Szent Iván-éji programmal zárul szombaton a 10. Színházi Olimpia a Margitszigeti Színházban.

Hírek

A Csiky Gergely Színház tizenegy bemutatóval várja a közönséget a 2023/2024-as évadban, előadásai között komédia, musical, színmű, vígjáték és operett is szerepel - tájékoztatta a kaposvári teátrum az MTI-t.

Hírek

A tervek szerint a jövő szezon első két premierjét októberben tartják a fővárosi Katona József Színházban, amely 40. évadát zárta.

Hírek

Első alkalommal lép fel a Nemzeti Lovas Színház július elsején Visegrádon, ahol a közönség az Aladdin című musicallel találkozhat - jelentette be a visegrádi Királyi Palotában tartott sajtótájékoztatón Pintér Tibor igazgató csütörtökön.

Hírek

Évadzáró társulati ülést tartott a Karinthy Színház, amely a következő szezontól önálló társulattal folytatja munkáját. A teátrum öt bemutatót tervez, az első premierrel szeptember elején várják a közönséget.

Hírek

Sikeres évadot zárt a Vígszínház: a teátrum három játszóhelyének összlátogatottsága közel 97 százalékos volt, mintegy 340 ezer néző váltott jegyet az évad 543 előadására - tájékoztatta az intézmény szombaton az MTI-t.

Hírek

Huszonnégy produkció lesz látható az augusztus 25-től szeptember 5-ig tartó Vidor Fesztivál színházi kínálatában, a jegyek értékesítését szerdán kezdi meg a szervező Móricz Zsigmond Színház - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Az észak-macedóniai 21. Nemzetközi Színházi Fesztivál az Európa Színésze-életműdíjjal tünteti ki július 6-án Eszenyi Enikő színésznőt - olvasható a fesztivál honlapján.

Hírek

Átadták a Magyar Színházak 35. Kisvárdai Fesztiváljának díjait szombat este: életműdíjban részesült Wischer Johann vajdasági színművész, rendező és Biluska Annamária színész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának örökös tagja.

Hírek

A Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén Keresztes Gábor színművész kapta a közönség szavazatai alapján odaítélt Petőfi-díjat, valamint a kollégák által megszavazott Latinovits-díjat is.

Hírek

A koronavírus-járvány időszakában született, eddig még be nem mutatott két produkciót is műsorára tűz a következő évadban a debreceni Vojtina Bábszínház - jelezte a teátrum igazgatója a hétfői évadzáró társulati ülést követően az MTI-nek.

Hírek

Öt új bemutatót tervez a Budapest Bábszínház a 2023/24-es évadra, amelyben az Éjszaka a bábszínházban sorozatban ezúttal a felnőtteknek is készülnek programmal - közölte a teátrum pénteken az MTI-vel.

Hírek

Az intézményt jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a somogyi vármegyeszékhely közgyűlése csütörtökön.

Hírek

Évfordulók évadaként hirdeti meg az Esztergomi Várszínház nyári műsorát a város 1050 évvel ezelőtti megalapításának tiszteletére - mondta el az intézmény igazgatója az MTI-nek.

Hírek

Négy új bemutatóval várja az érdeklődőket a Radnóti Színház új évada: a premierek közül kettő először látható Magyarországon, színpadra visznek egy regényadaptációt is, az évad utolsó bemutatója pedig egyeztetés alatt áll.

Hírek

Három év múltán ismét a Kossuth utcai, immár teljesen felújított épületében tartotta évadzáró ülését a debreceni Csokonai Színház társulata pénteken - közölte a teátrum sajtószolgálata az MTI-vel.

Hírek

Magyarországi színházigazgatók kérik az előadóművészet állami támogatásának minél hamarabbi, a válságok előtti időszak mértékére való visszaállítását.

Hírek

Átadták az évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban a szombati nyilvános évadzáró társulati ülésen.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ