Titok a Nemzeti Táncszínházban
Dátum: 2011. március 28., hétfő, 9:45
Március 30-án 19-órakor mutatja be Titok… című produkcióját. Az est első részben látható Tudatalatti című darab Fodor Zoltán műve, míg a második részben látható F2 koreográfusa az Angliában élő, számos díjjal kitüntetett vietnami művész, Anh Ngoc Nguyen, aki olyan neves társulatokkal dolgozott együtt, mint például a Henri Oguike Dance Company, a Phoenix Dance Theatre, vagy Random Dance Company.

Tudatalatti

Forog, forog, forog... Talán az egyetlen biztos dolog az életemben az állandó forgás, körforgás, változás vagy átváltozás. Kisebb-nagyobb metamorfózisokon keresztül érek vagy beérek, de ha beérek, hova érek? Ott jól vagyok? Vagy csak változom? Nagy utazás ez, és közben zajlik az életem... Egy fiú és öt lány szereplő a Kizökkenve című darab mélylélektanát hivatott továbbgondolni és megoldást találni legbelső, eltitkolt vágyainkra.

Zene: Hámor József
Díszlet, jelmez: Iványi Árpád
Koreográfia: Fodor Zoltán

F2

 

A második részt az Angliában élő, számos díjjal kitüntetett Anh Ngoc Nguyen vietnami koreográfus készíti, aki már számos neves társulattal dolgozott együtt (Henri Oguike Dance Company, Phoenix Dance Theatre, Random Dance). Műveiben az emberi fizikum összetettségét vizsgálja, valamint azt a belső ritmust, melynek hatására a test hangszer módjára  képes kifejezni belső hangját. Új darabja, az F2 az emberek és tárgyak kapcsolatával foglalkozik. A szeretet, amit mindennapi tárgyaink iránt érzünk, olykor legalább olyan erős tud lenni, mint az emberek iránti érzéseink. Az F2 Ólafur Arnalds izlandi zeneszerző művére készült.

Ennek a két teljesen különböző háttérrel rendelkező művésznek a különös találkozása magában hordozza egy gazdag és mélyen megindító élmény ígéretét.

Előadók: Balkányi Kitty, Balássy Szilvia m.v., Dobrovics Réka, Széki Zsófia, Somorjai Judit, Fodor Zoltán, Mezei Bence (Magyar Táncművészeti Főiskola)

Zene: Olafur Arnalds
Díszlet, jelmez: Iványi Árpád
Koreográfia: Anh Ngoc Nguyen


Fotó: Pintér Leo

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ