Esmények
Március 30-án 19-órakor mutatja be Titok… című produkcióját. Az est első részben látható Tudatalatti című darab Fodor Zoltán műve, míg a második részben látható F2 koreográfusa az Angliában élő, számos díjjal kitüntetett vietnami művész, Anh Ngoc Nguyen, aki olyan neves társulatokkal dolgozott együtt, mint például a Henri Oguike Dance Company, a Phoenix Dance Theatre, vagy Random Dance Company.
Esmények
A tánc világnapja alkalmából Bretus Mária Liszt Ferenc-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára és Orosz Adél Kossuth-díjas balettművész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, mesterművésze kapja a Magyar Táncművészek Szövetségének életműdíját - tájékoztatott a szövetség csütörtökön.
Esmények
Gálaesttel és szakmai díjátadóval ünneplik a tánc világnapját a magyar táncművészek, de a nagyközönséget is számos izgalmas programmal várják csütörtökön: a fővárosi Merlin Színházban például 24 órás táncmaratont rendeznek.
Esmények
Április 17-29. között már tizedik alkalommal rendez fesztivált a Nemzeti Táncszínház a Tánc Világnapja tiszteletére, amelynek programja idén is a Nemzeti Táncszínházban, valamint a Művészetek Palotája Fesztivál Színházban látható.
Esmények
A Keszthelyi Táncpanoráma, a térség első táncművészeti fesztiválja, 2002-ben a Nemzeti Táncszínház, a Magyar Táncművészek Szövetsége, valamint az akkor újonnan megnyílt Balaton Kongresszusi Központ és Színház összefogásával született meg. A pozitív közönség és szakmai fogadtatás megerősítette a szervezőket abban, hogy a fesztivál jó kezdeményezés, s Keszthely városának és környékének jelentős kulturális eseményévé válhat.
Esmények
Már nyolcadszorra rendezi meg szeptember 10-től 14-ig az L1 Független Táncművészek Társulása az L1 Kortárs Táncfesztivált. Idén az L1 tagok (Berger Gyula, Ladjánszki Márta, Szabó Réka) által meghívott, az általuk válogatott táncszínházi előadásokkal találkozhat a közönség. A szervezők idén először blog oldalt is indítottak.
Esmények
A Gödör Klub 2009-ben hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A sajátos, klasszikus előadó-művészeti kategóriákba nehezen sorolható darabokat 2009. május 2-án és 3-án lehet látni az Erzsébet téri klubban.
Esmények
Január 8. és 13. között rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a 10. SzólóDuó Fesztivált és Versenyt - közölte a szervezők nevében Tariska Andrea.
Esmények
A neves spanyol építész, Antoni Gaudí életéről szóló táncjáték világpremierjével nyílik meg a VI. Magyar Táncfesztivál június 20-án Győrött – közölte a programismertető sajtótájékoztatón Kiss János, a produkciót bemutató Győri Balett igazgatója csütörtökön.
Esmények
Az eddig két alkalommal megrendezett MONOTÁNC Fesztivál kezdeményezõje a dunaújvárosi Bartók Táncszínház volt. 2005 decemberében csak hazai fellépõkkel, 2006-ban pedig már nemzetközi keretek között zajlott a fesztivál, amely több magyarországi kulturális szervezet összefogása eredményeképpen jöhetett létre: az Alternatív és Független Színházak Szövetsége, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Nemzeti Táncszínház közös elhatározása és munkája együttesen segítették életre.
Esmények
Ma van a tánc világnapja; a táncművészet ünnepén a Bozsik Yvette Társulat, az Experidance és a Frenák Pál Társulat részvételével rendeznek gálaműsort, valamint átadják a szakma díjait Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Esmények
Kortárs költők és zenészek egymásra találását segítette honlapján a Hangraforgó Szakmai Fórum, a megzenésített verseket az I. Győri Internetvers Fesztiválon április 11-12-én mutatják be a közönségnek – mondta a főszervező Faggyas László csütörtökön.
Esmények
A résztvevők sorrendjének sorsolásával megkezdődött az V. Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny hétfőn Budapesten. Keddtől hatvanhat fiatal táncos mutatkozik be a megmérettetésen, amelynek díjkiosztóját egy hét múlva, március 10-én tartják – közölték a szervezők a megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón.
Esmények
A Nemzeti Táncszínház idén tizenegyedik évébe lépő, korábban Táncfórum néven ismert rendezvénye megújulva, Budapest Táncfesztivál néven várja áprilisban a közönségét kilenc napon keresztül, több helyszínen.
Esmények
A tánc világnapjának magyarországi üzenetét az idén Zsuráfszky Zoltán Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, a Honvéd Táncszínház művészeti igazgatója fogalmazta meg. A köszöntőt csütörtökön este Budapesten, a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában tartandó gálaesten olvassa fel a művész.
Esmények
Május 6. és 10. között immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az L1 Kortárs Táncfesztivált – teret és helyet adva a magyar és külföldi alkotóknak, sokszor a társművészeteket is vendégül látva. A tánc-színházi előadásokkal idén két helyszínen, a Bakelit Multi Art Centerben és Gödör Spicc Színpadán találkozhatunk majd.
Esmények
A Trafó és a MU Színház a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére 2005 őszén szakmai díjat alapított. A XX. századi európai modern táncmûvészet legjelentősebb újító személyiségéről, Lábán Rudolfról elnevezett elismerés odaítélésére az alapítók olyan független esztéták, kritikusok és szakújságírók közösségét kérték fel, akik évek óta rendszeresen elemzik, értelmezik és népszerűsítik a kortárs tánc-szcéna jelenségeit.
Esmények
Immár harmadik alkalommal várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházba és környékére: szeptember 22-én kezdődik a III. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. A négynapos fesztiválon – mely a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program felvezető évének hivatalos eseménye - rendkívül változatos és gazdag programsorozat csábítja a nagyközönséget.
Esmények
A tánc világnapja alkalmából Fodor Antal Erkel-díjas koreográfus, rendező, egyetemi tanár és Dózsa Imre Kossuth-díjas balettművész, balettmester, egyetemi tanár kapta a Magyar Táncművészek Szövetségének életműdíját - tájékoztatta a Nemzeti Táncszínház szerdán.
Esmények
Február 13-án Bajári Levente, a Magyar Állami Operaház első magántáncosa vette át a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány által alapított Talentum Művészeti Díjat a Magyar Tudományos Akadémián.
Esmények
A világhírű katalán építészről, Antoni Gaudíról szóló táncjáték világpremierjével kezdődött meg pénteken a VI. Magyar Táncfesztivál Győrött.
Esmények
Budapesten rendezik meg május 24. és 28. között a II. New Generation Nemzetközi Ifjúsági Balett és Kortárs Tánc Versenyt, amelyre 18 országból 150-en neveztek be.
Esmények
Május 24-28. között második alkalommal rendezik meg a New Generation Nemzetközi Ifjúsági Balett és Kortárs Tánc Versenyt. Az elődöntők a Magyar Táncművészeti Főiskolán folynak, a döntő valamint a díjátadó gálaműsor május 27-én, illetve május 28-án a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában látható. A gálán a milánói Scala Akadémia végzős balettnövendékei is fellépnek, Mats Ek Csipkerózsikájából adnak elő részleteket.
Esmények
Április 29. a Táncművészet Világnapja. A Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlésének kezdeményezésére először 1982-ben ünnepelték meg arra emlékezve, hogy 1727-ben ezen a napon született Jean-Georges Noverre francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet nagy megújítója.
Esmények
Nem adta ki a nagydíjat a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyen a zsűri. Az első díjat a férfiak között az ukrán Andrej Piszarevnek, a nők versenyében pedig az orosz Anasztaszija Lomacsenkovának ítélték – közölte Bokor Roland, a verseny alapító-szervezője a díjátadó napján, hétfőn.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ