Esmények
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Tánc Fesztivál, mely 6 napon keresztül, több helyszínen, nemzetközi előadásokkal, workshoppal és kiállítással várja a közönséget.
Esmények
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Tánc Fesztivál, mely 6 napon keresztül, több helyszínen, nemzetközi előadásokkal, workshoppal és kiállítással várja a közönséget.
Esmények
A Lábán Rudolf Díj kuratóriuma nyilvánosságra hozta az idei jelöltek listáját – a két elismerést 2008. február 12-én adják át Budapesten.
Esmények
Magyarország első vb-címét szerezte versenytáncban a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettős, amely szombaton megnyerte Vilniusban az IDSF latin-amerikai táncok világbajnokságát.
Esmények
Különböző európai kultúrák, gyönyörű viseletek és autentikus néptánc - ezt ígéri az vasárnap kezdődő XII. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál Kazincbarcikán és a környező településeken.
Esmények
A klasszikus balettől a néptáncon át az alternatív előadásokig számtalan táncművészeti program várja a közönséget június 20. és 24. között az első Győri Táncművészeti Biennálén - közölték a szervezők szerdai budapesti tájékoztatójukon.
Esmények
2007. május 26-án 19- órától második alkalommal kerül megrendezése az Országos Sztepptánc Fesztivál a Budapest Bábszínházban.
Esmények
Hetedik alkalommal rendezik meg a tánc világnapjához kapcsolódóan a Táncfórumot Budapesten; a fesztivál eseményeire csütörtöktől csaknem két héten át várják az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínházba és a Művészetek Palotájába.
Esmények
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az L1 Kortárs Táncfesztivál. A találkozó ideje a március 7-e és 11-e közötti öt nap, a megnyitónak valamint Javier Murugarren- Erikk McKenzie: Voor Margaretta című produkciójának a Bakelit Multi Art Center ad otthont. A fesztivál további előadásai a MU Színházban és idén először a Nemzeti Táncszínházban lesznek. Az alábbiakban a rendezvény produkcióival ismerkedhetnek meg.
Esmények
Negyven táncprodukció szerepel a SzólóDuó Fesztivál versenyprogramjában, az esemény január 10-én kezdődik Budapesten, a MU Színházban - közölték a szervezők.
Esmények
Az idén második alkalommal megrendezett Intro Fesztivált talán már nem szükséges bemutatni: egy fesztivál, amely négy népszerű budapesti kulturális intézmény összefogásából született.
Esmények
Nyolc ország több száz táncosát megmozgató menettáncal szerdán elkezdődött a XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál Szegeden. A két hazai és hét külföldi együttes közel négyszáz táncosa és zenésze népviseletben, zeneszóra vonult végig Szeged főutcáján, a Kárász utcán.
Esmények
A hagyományteremtő szándékkal első alkalommal 1998-ban megrendezett I. Magyar Táncfesztivált követően 2000-ben és 2002-ben és 2004-ben is nagy sikerrel szervezte meg a Nemzeti Táncszínház Kht. a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Győri Balett a rendezvényeket.
Esmények
Kezdődik a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny, amelynek mai, budapesti megnyitóján jelen lesz Maja Pliszeckaja, világhírű orosz prímabalerina, a szakmai zsűri elnöke is.
Esmények
Pataky Klári és Frenák Pál kapta idén a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére, népszerűsítésére alapított Lábán Rudolf-díjat, amelyet kedden adtak át Budapesten.
Esmények
Az Orkesztika Alapítvány január 10. és 15. között rendezi meg a SzólóDuó 2008 nemzetközi moderntánc-találkozót Budapesten – közölte a szervezők képviseletében Tariska Andrea szerdán.
Esmények
A harmadik alkalom már egy valódi hagyomány kezdete, s bizony a BØF és a Műhely Alapítvány által életre hívott EDIT Nemzetközi Táncfilm Fesztivál éppen harmadszor kerül megrendezésre az idén október 15.-től 17.-ig a Művész Moziban.
Esmények
Megnyílt az első Győri Táncművészeti Biennálé szerdán a Rába-parti városban, a négynapos seregszemlén a klasszikus balettől a néptáncon át az alternatív produkciókig megannyi táncművészeti program várja az érdeklődőket.
Esmények
Tizedik alkalommal rendezik meg az Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Fesztivált Veszprémben, a jubileumi eseménysorozat szerdán kezdődik meg.
Esmények
1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács megalkotta a Tánc Világnapját, melyet minden évben április 29-én ünnepelnek. A dátum megemlékezés Jean-Georges Noverre-nek (1727-1810), a modern balett megalapítójának születésnapjára. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hetedik alkalommal rendez fesztivált.
Esmények
Tizennegyedik alkalommal ítélték oda a táncművészet szinte valamennyi ágát átfogó EuroPAS Magyar Táncdíjat, amelyet azonban az idén csak öt kategóriában adnak át –jelentette be a díjat odaítélő kuratórium elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
Esmények
A Trafó és a MU Színház a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére alapította a szakmai díjat. A 20. századi európai modern táncművészet legjelentősebb újító személyiségéről, Lábán Rudolfról elnevezett elismerés odaítélésére az alapítók olyan független esztéták, kritikusok és szakújságírók közösségét kérték fel, akik évek óta rendszeresen elemzik, értelmezik és népszerűsítik a kortárs tánc-szcéna jelenségeit.
Esmények
A Philip Morris Magyarország Kft. 1993-ban hozta létre alapítványát a magyar tánckultúra felkarolására és a táncművészek teljesítményének elismerésére. Az alapítvány nagy tekintélyű Művészeti Tanácsa az idén is két tehetséges táncművészt jutalmaz a kitüntetéssel. A Magyar Balett- és Kortárstánc-Művészetért díjátadó ünnepséget december 15-én, a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában rendezték.
Esmények
Jubileumhoz érkezett a 2002. szeptemberében, első alkalommal megrendezett Keszthelyi Táncpanoráma. Ebben az évben öt éves az a táncszínházi fesztivál, melynek magas színvonalú előadásai, a nézők és Keszthely város vezetése részéről is pozitív fogadtatásban részesült.
Esmények
Megkezdődött az V. Magyar Táncfesztivál pénteken Győrött; az egy hétig tartó programsorozaton a hazai táncművészet vezető együttesei vesznek részt, s produkcióik a balettől a néptáncon át a kortárs alternatív előadásokig a tánc minden műfaját reprezentálják - mondta Kiss János, a házigazda-szervező Győri Balett igazgatója.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ