Esmények
A Tánc Világnapját 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik táncelőadásokkal szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége immár hatodik alkalommal rendez fesztivált.
Esmények
A kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére 2005. őszén alapított Lábán Rudolf díjat első ízben idén május 7-én vehetik át a díjazottak a MU Színházban. A közönség már ezt megelőzően, május 3-tól láthatja a hét díjazott előadást a MU-ban, a Trafóban és az Artusban.
Esmények
Háromhetes németországi vendégszereplésre készül a Győri Balett: a január 17-én induló turnén tíz városban - köztük Frankfurtban - tizenhat alkalommal lép fel az együttes a Macbeth és a Giovanni című táncjátékkal - közölte Kiss János igazgató kedden sajtótájékoztatón.
Esmények
Idén novemberben Frenák Pál nyerte el az 1993-ban alapított Philip Morris Magyar Balett Díjat. Az eredetileg kizárólag klasszikus balett-mûvészeknek adományozott díjat 2003-tól kortárs alkotók is megkaphatják. A díjat évente ítéli oda a jelölésért és a döntésért felelõs, nagy tekintélyû szakmai zsûri, amelynek elnöke Szakály György Kossuth-díjas balett-mûvész. Az elismerést minden esztendőben az a magyar balett-táncos kapja, aki a zsûri megítélése szerint kiemelkedõ mûvészeti teljesítményével jelentõs mértékben járult hozzá a magyar balettmûvészet értékeihez, s aki Európa és a világ színpadain méltón képviselheti a magyar balettet.
Esmények
Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál táncművészeti kínálata. A programajánló különleges csemegékkel szolgál az érdeklődőknek.
Esmények
Nyolc évvel ezelőtt alakult egy társulás, amely mára hét független, fiatal táncos-koreográfus– Berger Gyula, Gál Eszter, Hargitay Ákos, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea, Michaela Pein, Szabó Réka – alkotóközösségévé vált. Az idén hat új előadásuk kerül bemutatásra az immár ötödik alkalommal megrendezett L1 Kortárs Tánc Fesztiválon.
Esmények
2006. február 17-19-ig lesz a Tánchétvége Miskolcon című rendezvény. A Miskolci Nemzeti Színház alakulófélben lévő önálló tánctagozatának vezetői, saját bemutatóikon túl rendkívül fontosnak tartják, hogy a műfaj helyi barátai ne csak a Miskolci Tánctagozat darabjait lássák, hanem módjuk legyen a kortárs táncszínház élvonalbeli magyar együtteseit, alkotóit és előadásait is megismerni. A rendezvény vendége a Közép-Európa Táncszínház lesz.
Esmények
2005. december 13-án, kedden 19-órától látható – a Miskolci Nemzeti Színház produkciójában – Krámer György: Faust – Prospero című két egyfelvonásos tánctanulmánya a Nemzeti Táncszínházban.
Esmények
Egy különleges múltú táncos, egy új cirkuszos alkotótárs és egy egyedülálló koreográfiai kísérlet: a vízszintesből függőlegesbe kerülés történetének elmesélése – mindez videóval fűszerezve. Felfedező-szelleműeknek kötelező! – Pierre Rigal lép föl ma este nyolckor, a Trafóban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ