Jean Georges Noverre emlékére
Dátum: 2006. április 26., szerda, 10:03
Táncfórum No.6 címmel programsorozatot rendez a tánc világnapja alkalmából a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége csütörtöktől Budapesten. A táncművészet világnapját a Nemzetközi Színházi Intézet kezdeményezésére, 1983 óta szerte a világon április 29-én ünneplik, arra emlékezve, hogy 1727-ben ezen a napon született a klasszikus balett óriásának tartott Jean Georges Noverre francia táncos.
A május 5-ig tartó budapesti eseményen felnőtteknek és gyermekeknek szóló előadások egyaránt szerepelnek, a bemutatóknak a Várszínház és a Művészetek Palotája ad otthont. A hatodik alkalommal megrendezendő fesztiválon mutatja be „Fekete-piros... tánc” című új darabját a Budapest Táncegyüttes - Honvéd Táncszínház, fellép Tavaszi áldozat című produkciójával a Győri Balett, és először mutatkozik be Magyarországon az Egyesült Államokból érkező Merce Cunningham Dance Company. A gyerekeket a Budapest Táncszínház Alice Csodaországban, és a Budapest Táncegyüttes Csipkerózsika című előadása várja.

A tánc világnapján ünnepi műsorral lép a közönség elé a Debreceni Balett és a Pécsi Balett. A szombat esti gálán adják át a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjait, köztük az életműdíjat, az évad legjobb férfi, illetve női táncosának járó elismerést, valamint „A táncművészetért” elnevezésű kitüntetést.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ