Nemzetközi EuróPAS Gála
Dátum: 2006. április 27., csütörtök, 9:48
Táncgálát rendez május 1-jén, hétfőn a Fővárosi Operett Színházban a Táncművészet című folyóirat, egyúttal átadják az EuróPAS Magyar Táncdíjat a tánc világnapja és Magyarország EU-csatlakozása tiszteletére.

Kaán Zsuzsa, a Táncművészet című szakmai folyóirat főszerkesztője elmondta, hogy idén már a 13-ik alkalommal ítélték oda a Táncdíjat, és öt díjazott lesz: Bajári Levente, a Magyar Nemzeti Balett tagja, Sóthy Virág, a Győri Balett táncosa, Bozár László néptáncos, a Honvéd Táncszínház tagja, Anna Tsygankova, a Moszkvai Nagyszínház, de jelenleg a Magyar Nemzeti Balett tagja, míg a versenytánc kategóriában a Miskolci Ködmön Táncegyüttes érdemelte ki az elismerést.

A győztesek Pauer Gyula szobrászművész készítette bronzszobrot, aranyozott kitűzőt és oklevelet kapnak, valamint a Táncművészet című folyóiratban interjút készítenek velük - tette hozzá Kaán Zsuzsa.

A főszerkesztő azt is elmondta, hogy a táncgálán valamennyi idei díjazott ott lesz, mellettük az elmúlt 12 évben kitüntetettek közül többen teszik teljessé a műsort.

A gála első részében a Magyar Állami Népi Együttes, a Csillagszeműek, a BM Duna Művészegyüttes és a Honvéd Táncszínház, míg a második részben a Magyar Nemzeti Balett és a Szegedi Kortárs Balett szólistái: Popova Aleszja és ifjabb Nagy Zoltán, illetve Barta Dóra és Juronics Tamás, valamint Lippai Andrea, a flamenco magyar királynője lép fel.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ