Madárinfluenza-tánc
Dátum: 2006. május 16., kedd, 7:42
A madárinfluenzától fertőzött, görcsökben agonizáló tyúkok inspirálták azokat a tánclépéseket, amelyekre már egy héttel a kór megjelenése után rázni kezdték magukat az emberek egy elefántcsontparti szórakozóhelyen.

A Marcory-Gasoil nevû szórakozóhelyen táncolták elõször a divatos elefántcsontparti zenékre a madárinfluenza-táncot. A klub egyébként Abidjan azon kerületében található, ahol maga a betegség is elõször felütötte a fejét.

A náthás csirketáncnak is nevezett mozgás azóta egyre jobban terjed országszerte, mindehhez hozzájárult a népszerű énekesnõ, Aicha Koné is, aki legutóbb a televízióban utánozta a haldokló szárnyasokat - adta hírül a Le Figaro címû francia napilap.

Az elefántcsontpartiak egyébként nem kegyetlen természetükbõl fakadóan lejtik a madárinfluenza-táncot: az afrikai országban õsi hagyomány a társadalmat érintõ események eltáncolása.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ A képmutatás a bűn hódolata az erény előtt."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ