VORTICE Dance Company
Dátum: 2006. május 22., hétfő, 17:22
Május 31-én szerdán a portugál VORTICE Dance Company lép föl a Nemzeti Táncszínházban. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

VORTICE DANCE COMPANY

A VORTICE Dance Company a portugál táncélet fiatal tehetsége, Fátima városából érkezett. Az alapítók, Cláudia Martins és Rafael Carriço egyben művészeti vezetők is, és mindketten fellépnek a darabokban. Kortárs táncműveiket erős fizikalitás jellemzi. Munkáikat máris jelentős nemzetközi elismerés kíséri / Philip Morris koreográfiai-díj Helsinkiben 2001, Közönség díj a Nemzetközi Balett és Modern Tánc versenyen Nagoya-ban, 2002./

Az őrült király / Regele Pierdut

Koreográfia: Cláudia Martins & Rafael Carriço

Zene: Ravel: Bolero

Díszlet és jelmez: Sergio Nap

Táncolja: Rafael Carriço

A koreográfiát egy román festő, Corneliu Baba munkái ihlették, melyek világát Ravel Bolero-jával párosítják a színpadon az alkotók. A mű egyetlen szereplője egy holdkóros király, aki hatalmát vesztve magányba zuhan. Egy őrült láthatatlan küzdelmeken át vezető útját követhetjük.

Alvó Buddha / The Sleeping Buddha

Koreográfia: Cláudia Martins & Rafael Carriço

Zene: J. S. Bach, Plastik Man, Schönberg, Buddist Cantics.

Díszlet:: Rui Zilhăo / Rafael Carriço

Jelmez: Cláudia Martins

Táncolják: Cláudia Martins, Rafael Carriço, Jorge Libório, Vanessa Claro, Filipe, Pereira, David Silva, Melanie Santos, António Laginha.

Ez a mű Sziddhartha Gautama tanításairól szól, aki életével Buddhává lett. Szanszkrit nyelven a buddha szó jelentése: „felébredt”, aki az éjszaka sötétjéből eljut a felébredés világosságához. Ő tudását saját erejéből szerezte meg. Tanítása szerint a megvilágosodás az emberben, magában lejátszódó megismerési folyamat eredménye. Buddha életét a derű és nyugalom töltötte el, ezt sugározza jelenlétével. Életével megmutatta, hogy a tökéletesség elérése lehetséges.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ