Mozart táncok
Dátum: 2006. május 23., kedd, 7:42
Május 26-án 19-órakor lesz – a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciójában – a Mozart táncok című előadás budapesti bemutatója a Nemzeti Táncszínház Színháztermében.

„A zseniális zeneszerző születésének 250. évfordulóján, ezzel a produkcióval tisztelgünk művészi nagysága előtt. Fiatal alkotókat kértem fel arra, hogy közösen hozzunk létre egy táncestet, mivel kíváncsi voltam, hogy gondolkodnak, hogyan éreznek Mozart zenéjével kapcsolatban. Olyan műveket választottunk, melyek könnyedségükkel, táncosságukkal a mozarti életmű vidám, buffo oldalát mutatják meg, annak sokszínűségét, virtuozitását.

A három tehetséges alkotó számára pedig remek játéklehetőség formákkal, testekkel, gondolatokkal. Happy Birthday, Mr. Mozart! "
(Juronics Tamás)

Pataki András - balettigazgató

Zene: W. A. Mozart

Koreográfusok: Barta Dóra, Fodor Zoltán, Nagy Zoltán, Juronics Tamás

Jelmeztervező: Földi Andrea

Fény: Stadler Ferenc

Táncolják:

Barta Dóra, Fehér Laura, Fekete Zoltán, Finta Gábor, Fodor Zoltán, Hajdú Mária, Haller János, Kalmár Attila, Markovics Ágnes, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ