Workshop és mesterkurzus Miskolcon
Dátum: 2006. május 24., szerda, 13:19
A Miskolci Nemzeti Színház 2007. június 25. és 2007. július 1. között Nagy József művészeti vezetésével workshopot és mesterkurzust szervez Miskolcon.

A világban Josef Nadjként ismerik a vajdasági Magyarkanizsán született táncművészt, koreográfust, Nagy Józsefet. Franciaországban aratta első sikereit, fesztiválok ismert és elismert résztvevője. A (mozgás)színházi szakma, a kritikusok és a közönség is nagyra értékelik munkásságát. Nagy József 2006-ban megkapta az Európai Színházi Díjat. A kilencedik alkalommal kiosztott díjat eddig olyan színházi személyiségeknek adományozták, mint Peter Brook, Robert Wilson és Pina Bausch.

„Mozgás, játék, színház, alkotás, előadások – ez valójában az életem. Hogy mindemellett tudásomat megpróbálom átadni a tőlem fiatalabbaknak, az tulajdonképpen  az én adósságom azok iránt is, akik engem tanítottak. Minden körbejár, s ez így van jól”  - mondja Nagy József.

§ A workshop keretében haladó (mesterkurzus) és középiskolás kurzusokon Nagy József és az általa kijelölt tanárok vezetésével egy héten keresztül tanulhatnak a jelentkezők Miskolcon.

§ A workshopra Magyarországról és külföldről egyaránt várjuk táncos előképzettséggel rendelkezők jelentkezését.

§ A workshop részletes programja és költségei 2006. novembertől lesz elérhető a Miskolci Nemzeti Színház honlapján: www.mnsz.eu

§ Amennyiben a részletekről személyre szólóan szeretne értesülni, akkor kérjük, írjon e-mailt a nagyjozsefworkshop@mnsz.eu vagy a josefnadjworkshop@mnsz.eu e-mail címre és novemberben a workshop és mesterkurzus részleteiről levélben tájékoztatjuk Önt.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Szép keze van, csakugyan... De képzelje el, milyen csúnya volna ugyanez lábnak!"
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ