Önáldozat
Dátum: 2006. június 28., szerda, 12:13
Július 7-én pénteken 20-kor lesz a GK Impersonators (not just Dance Company) Gergye Krisztián Társulat Önáldozat című előadásának bemutatója a Platán Galériában.
          Önáldozat: kortárs tánc – szóló performance 

 az  "Önáldozat – Dabi István M., Konrad Smoleński”

                 című kiállítás záróeseményeként

2006. július 7. péntek / 20h.

Helyszín: Platán Galéria 

1065 Budapest, Andrássy út 32.
Tel.:+361 331 39 11

A performance olyan egyedi testnyelvet mutat fel, amelyben átértékelődnek az emberi testről alkotott képzeteink. A sűrített jelenlét, a szoborszerű mozdulatlanság időtlen pillanatából születik a tánc, amely folyton változó értelmű ősképek szimbólumaiként működteti az emberi testet. A táncos testszobra, a kiállítás terébe olvadva, egy élő installációt hoz létre, amely körbejárhatóságával, egyéni szemlélődésre, a test kizárólagos nyelvében való olvasásra készteti a nézőt. Belső, titkos világok magánvalóságából érezhetjük meg a művészetek közötti átjárás lehetőségeit.

Koreográfus, rendező, előadó:

Gergye Krisztián

A Platán Galéria és Gergye Krisztián Társulata, a GK Impersonators (not just Dance Company) rendkívül fontosnak tartja a kortárs képzőművészet és a kortárs tánc analógiáinak vizsgálatát. A különböző művészeti irányok egymásra hatásának felismerésével egy „párbeszéd” programsorozatot terveznek. Egy évadon keresztül, a Galéria minden egyes kiállításához tánc-performance reflexióval járulnak hozzá. 
A titkos magánvalóságok nyílt párbeszédét gerjesztő akciók, a művészetek közti átjárások lehetőségeit realizálják.

Az ÖNÁLDOZAT ennek a sorozatnak az első kísérleti stációja. 

 
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ