A tűz és víz harca Egerben
Dátum: 2006. agusztus 2., szerda, 8:48
A Szegedi Kortárs Balett Új Világ című látványos produkciója látható az Agria Nyári Játékokon. A Szegedi Szabadtéri Játékokon már nagy sikert aratott előadás augusztus 4-5-én este 9-órától várja a közönséget.

„Régóta szerettem volna olyan nagyformátumú előadást is elhozni az egrieknek, ami eddig csak Budapesten vagy Szegeden volt látható. Túlzás nélkül az ország legnagyobb táncszínházi showját láthatja majd a közönség: az Új Világ című produkció eredetileg a Szegedi Szabadtéri Játékokra készült, ahol egyszerre négyezer embert varázsolt el. Mindent elárul, ha azt mondom: 50 táncos, eddig még nem látott látvány- és pirotechnikai elemek mutatkoznak be a Líceum udvarán mondja lelkesen Barta Dóra. Dvorzak: Új Világ című művére épül a darab. Az európai alapmítoszokból gyúrtuk össze a két elem: a tűz és a víz harcát, amely a tűz királylány és a víz király szereleméről szól, hiszen amint egybeolvadnak, ki is oltják egymást, mégis ebből egy új anyag születik, amely megváltoztatja a világot ajánlja az előadást Juronics Tamás(képünkön) koreográfus.

A Szegedi Kortárs Balett az Egri Szimfonikusok kíséretében mutatja meg a tűz és víz birodalmát, az alapelemek összecsapásának nagyszerűségét és félelmetességét augusztus 4-5-én.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Egy nő még mindig kiszámíthatóbb, mint egy elektron."
Mérő László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ