Haláltánc és szerelmi duett négy percben
Dátum: 2006. agusztus 9., szerda, 10:53
Szeptember 7-én nyitja meg tizenötödik - évadját a MU Színház a Holland Nemzeti Balett rövid – mindössze négy perces – előadásával, amely Gertrude Stein egy 1912-ben írt, és a költőnő előadásában elhangzó költeményének brilliáns tánc-interpretációja.
A koreográfia Gertrude Stein: If I told him: a completed portrait of Picasso című, 1912-ben írt és a költőnő előadásában elhangzó költeményére készült - mindössze négy percben. Ez a rövidke idő is elég volt azonban a koreográfus párosnak ahhoz, hogy Stein szóáradatának brilliáns interpretációjaként szertelenül vidám párbeszédre késztesse a két előadót. A táncosok gyors, hóbortos és bizarr mozgáskombinációi tökéletes leképezései a vers absztrakt, nyelvi játékosságának. Haláltánc és szerelmi duett négy percben.

Koreográfia: Paul Lightfoot and Sol León
Fényterv: Tom Bevoort
Foto: Dirk Buwalda
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ