Pixelekre bontott valóság
Dátum: 2006. szeptember 9., szombat, 12:30
Szeptember 12-én és 13-án a MU Színházban egy japán társulat, a Monochrome Circus/ Dumb Type lép föl Refined Colors című előadásával.
Napjaink emberének élete egyre mechanikusabb, digitalizált és pixelekre bontott valósággá válik attól a kényszertõl vezetve, hogy gyorsabban dolgozzon, többet termeljen, messzebbre utazzon és egyszerûbben kommunikáljon. A soha nem látott technikai megoldásairól híres együttes rendezõje, Kosei Sakamoto a haladás és az érzelmek ellentétpárján keresztül mesél az ember útkeresésérõl napjaink számítógép-vezérelt világában.

Az elõadásban egy új világítási technológia fest földöntúli fényeket. A LED diódák által kibocsátott fény kifinomultan egyszerû és fenségesen magával ragadó. Az érzékelhetõen folyamatos fény- és színváltásra építõ világítás szinte önálló életre kel az elõadásban.

Koreográfia:          Kosei Sakamoto
Tánc
:                   Kosei Sakamoto, Yuko Mori, Hirokazu Morikawa, Yuka Saeki.
Fényterv:             Takayuki Fujimoto
Rendezte:            Takayuki Fujimoto és Kosei Sakamoto
Koproducer:         Yamaguchi Center for Arts and Media [YCAM]

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ