Bozsik Yvette és a Varázsfuvola
Dátum: 2006. október 4., szerda, 17:30
Izgalmas közös premierre készül a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat: Mozart Varázsfuvoláját mutatják be Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész koreografálásával és rendezésében október 6-án.

A koreográfia – bár követi az opera történetét, főbb epizódjait – a műfajból következően a tánc nyelvére fordítja le azt.

A táncjáték az alkotók szándéka szerint a klasszikus mű modern színpadi feldolgozása, amely „az expresszionizmus és a mai, kortárs tánc stílusát ötvözve mutatja be az opera meséjét, játékosságát, mélységeit és misztikumát.”

Nagy nevek szerepelnek az alkotógárdában: koreográfus-asszisztens Fodor Katalin Harangozó-díjas, a díszlet Khell Zsolt, a jelmez Berzsenyi Krisztina nevéhez fűződik.

Néhány név a szereposztásból: Papagenót Vati Tamás Harangozó-díjas, Paminát Szent-Ivány Kinga Harangozó-díjas, Taminót Gombai Szabolcs, Sarastrót Hámor József táncolja.

Mozart életének utolsó évében komponálta az operairodalom örökzöldjét, ezt a varázslatos zenés mesejátékot, amelynek librettóját a zeneszerző zseni szabadkőműves páholytestvére, Emanuel Schikaneder írta.

(MTI-Panoráma)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ